Latvijas dižoga – ķirbisLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Latvijas dižoga – ķirbis

Tradicionālā ķirbju izstāde Nacionālajā dabas muzejā

No 16. līdz 20. oktobrim Nacionālajā dabas muzejā atkal notiek jau tradicionālā ķirbju izstāde. Šī izstāde ir ne tikai iespēja apbrīnot dažādus ķirbju paveidus, bet arī mākslinieku un dārzkopju veidoto radītiem darbiem. Katru gadu izstāde pulcē lielu skaitu apmeklētāju, piedāvājot gan izglītojošus pasākumus, gan radošus workshopus, kuros iegūt jaunas zināšanas par šo dārzeni.

Ķirbju nozīme un īpašības

Ķirbis, šī oranžā dižoga, ir ne tikai populārs rudens simbols, bet arī bagāts ar vērtīgām uzturvielām. Tas ir lielisks vitamīnu avots, bet, kā izrādās, daudzi cilvēki nepareizi gatavo ķirbjus, zaudējot daudzas no šo vērtīgo uzturvielu priekšrocībām. Mēs nolēmām noskaidrot vairāk par pareizu ķirbju gatavošanu un to īpašībām, sarunājoties ar ekspertiem.

Ilze VENTERZUTE un viņas pieredze

Mūsu intervijas ar Ilzi VENTERZUTE, kurai pieder viens no lielākajiem ķirbju laukiem Tukuma pusē, atklāj interesantus faktus par ķirbjiem. Ilze stāsta par šķirņu daudzveidību un par to, cik svarīgi ir izvēlēties pareizās sagatavošanas metodes. Viņa uzsver, ka vienkārša vārīšana var iznīcināt daudzas no uzturvielām, un ierosina izmēģināt tvaicēšanu vai cepšanu krāsnī, lai saglabātu visas ķirbju labās īpašības.

Secinājumi un ieteikumi

Izstāde sniedz ne tikai iespēju baudīt skaistus ķirbjus, bet arī mācīties par viņu garšīgajām un veselīgajām īpašībām. Ievērojot ekspertu ieteikumus, katrs var kļūt par ķirbju gatavošanas meistaru, izbaudot visus šo dižogu piedāvātos labumus. Neaizmirstiet apmeklēt izstādi un iepazīt šo vērtīgo dārzeni tuvāk!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas