Latvijas iedzīvotāji iznīcina populārus dabas tūrisma objektusLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:43
  • NRA
  • 12

Latvijas iedzīvotāji iznīcina populārus dabas tūrisma objektus

Katastrofālas sekas dabas tūrisma objektu kaitēšanai

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) ir izsniegusi satraucošas ziņas par Latvijas dabas tūrisma objektiem, kuros arvien biežāk tiek konstatēti jauni skrāpējumi. Šie bojājumi attiecas gan uz iežiem, gan alu sienām, liecinot par neapdomīgām rīcībām, kas var radīt neatgriezeniskas sekas mūsu dabas mantojumam.

Dabas aizsardzības pārvaldes reakcija

DAP komunikācijas speciāliste Maija Rēna norādīja, ka šādas problēmas kļūst arvien aktuālākas, radot nepieciešamību pēc stingrākas kontroles un informācijas sniegšanas tūristiem. "Mēs redzam, ka daudzi apmeklētāji nesaprot, cik liels kaitējums tiek nodarīts, un tādēļ nepieciešams strādāt pie izglītošanas," piebilda Rēna.

Atsaukšanās uz sabiedrību

Lai izvairītos no turpmākiem bojājumiem, DAP aicina Latvijas iedzīvotājus būt atbildīgiem un aizsargāt dabas objektus, kas ir mūsu kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļa. "Mums visiem kopā jātiecas uz to, lai dabu saglabātu arī nākamajām paaudzēm," uzsvēra Rēna.

Nākotnes perspektīvas un risinājumi

Lai risinātu šos izaicinājumus, DAP plāno uzsākt jaunas kampaņas, kas veltītas sabiedrības izglītošanai par dabu un tās aizsardzību, tādējādi radot izpratni par to, cik svarīgi ir saglabāt mūsu unikālos dabas objektus no cilvēku nodarījumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas