• 2024. gada 27. jūlijs 08:49
  • LSM
  • 9

Latvijas studenti ar pašbūvētu auto piedalās starptautiskās sacensībās. Saruna ar komandas kapteini Elīzu Ripu

Latvijas studenti piedalās starptautiskās sacensībās ar pašbūvētu auto

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti ir sasnieguši nozīmīgu pagrieziena punktu, piedaloties starptautiskajās sacensībās ar pašu uzbūvētu auto formulu. Šogad Latvija piedalās šajās sacensībās pirmo reizi, un tas noteikti ir liels sasniegums gan studentiem, gan augstskolai.

Komandas kapteine Elīza Ripa stāsta par izaicinājumiem

Par šo unikālo projektu stāsta komandas kapteine Elīza Ripa, kura ir 3. kursa studente RTU. Elīza atklāj, ka ceļš līdz sacensībām nav bijis viegls. “Mēs saskārāmies ar daudziem izaicinājumiem, tostarp tehniskajām grūtībām un konstrukcijas optimizāciju. Taču komandas darbs un apņēmība palīdzēja mums pārvarēt visus šķēršļus,” uzsver Elīza.

Pirmā reize Latvijai starptautiskajās sacensībās

“Šī ir pirmā reize, kad Latvijas studenti piedalās šādās starptautiskajās sacensībās,” stāsta Elīza. “Mūsu auto ir pilnībā izstrādāts un uzbūvēts mūsu komandā, un tas ir liels gods pārstāvēt Latviju šajā platformā.” Komanda ir lepna par savu darbu un par to, ka ir spējusi apvienot studentus no dažādām specialitātēm, kas nozīmīgi uzlaboja projekta kvalitāti.

Plāni sacensībām Polijā un Ungārijā

Nākamās sacensības, kurās komanda piedalīsies, notiks Polijā un Ungārijā. “Mēs ar nepacietību gaidām iespēju sacensties ar citu valstu komandām un parādīt, ko esam sasnieguši,” norāda Elīza. Komandas locekļi apņēmušies parādīt labākos rezultātus un gūt pieredzi, kas nākotnē palīdzēs viņiem ne tikai akadēmiskajā, bet arī profesionālajā dzīvē.

Atbalsts un iespējas nākotnē

Elīza arī izsaka pateicību visiem atbalstītājiem, kas palīdzējuši šajā projektā. “Mēs ceram, ka šī pieredze iedvesmos citus studentus ķerties pie līdzīgiem projektiem un radīt jaunas iespējas Latvijas tehnoloģiju attīstībai,” viņa piebilst. Komanda ir pārliecināta, ka šis ir tikai pirmās daļas sākums, un nākotnē gribētu attīstīt vēl ambiciozākus projektus. Latvijas studenti ar nepacietību gaida sacensību sākumu, un mēs visi ceram uz brīnišķīgiem panākumiem un jauniem sasniegumiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas