• 2024. gada 25. jūlijs 12:04
  • LSM
  • 7

Lielākais nodokļu maksātājs Latvijā 2023. gadā bija SIA «Orlen Latvija»

SIA "Orlen Latvija" uztur savu līderpozīciju

2023. gadā, kā arī 2022. gadā, Lielākais nodokļu maksātājs Latvijā bija SIA "Orlen Latvija". Šis naftas produktu piegādes uzņēmums turpina dominēt nodokļu maksāšanas jomā, apliecinot savu nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā. Valsts ieņēmumu dienests (VID) norādījis, ka "Orlen Latvija" ir ne tikai lielākais nodokļu maksātājs, bet arī nozīmīgs darbaspēka nodokļu iemaksu veicējs.

Uzņēmumu atzinība un balvu pasniegšana

Šogad VID plāno piešķirt balvu 20 uzņēmumiem, kas izcēlušies ar lielākajām darbaspēka nodokļu iemaksām. Šie uzņēmumi tiks atzinīgi novērtēti piecos Latvijas reģionos, iekļaujot lielos, vidējos, mazajos un mikrouzņēmumus. Šis pasākums ir svarīgs, lai sekmētu godīgu konkurenci un veicinātu nodokļu maksāšanas kultūru valstī.

Latvijas ekonomikas stiprināšana

SIA "Orlen Latvija" un citi uzņēmumi, kas izceļas ar savām nodokļu iemaksām, būtiski veicina Latvijas valsts budžeta piepildījumu un tālākos ieguldījumus infrastruktūras attīstībā un sociālo jautājumu risināšanā. Šāda uzņēmumu atbalsta politika, kā arī sekmīga sadarbība ar VID, ir nepieciešama, lai nodrošinātu stabilu un ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas