LU Botāniskais dārzs aicina piedzīvot izstādi "Satikt augu sevī"Pasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 19. septembris 17:04
  • TV3
  • 15

LU Botāniskais dārzs aicina piedzīvot izstādi "Satikt augu sevī"

LU Botāniskais dārzs aicina apmeklēt izstādi

Latvijas Universitāte (LU) aicina visus dabas un mākslas mīļotājus apmeklēt izstādi "Satikt augu sevī. Etīde dabai un emocijām", kas norisināsies LU Botāniskajā dārzā no 26. līdz 29. septembrim. Šī izstāde ir daļa no LU svinībām, atzīmējot tās 105. jubileju, un tā piedāvā unikālu iespēju izpētīt dabas un mākslas mijiedarbību.

Izstādes tematika un mērķi

Izstāde "Satikt augu sevī" aicina apmeklētājus padziļināti izpētīt, kā augi var atspoguļot cilvēka emocijas un pieredzi. Izstādē tiks iekļauti darbi, kuri veidoti, iedvesmojoties no dabas, un kuri akcentē to, cik nozīmīgi ir saglabāt tuvību ar dabu mūsdienu sabiedrībā.

Kristapa Morberga piemiņas godināšana

Pasākuma laikā tiks godināta arī LU dižmecenāta Kristapa Morberga piemiņa, kuram šoruden apritēs 180 gadi. Morberga devums Latvijas Universitātes attīstībā ir nozīmīgs, un šī izstāde kalpos kā simbolisks veids, kā atcerēties viņa ieguldījumu izglītībā un zinātnē.

Apmeklējumu padomi un informācija

Ieeja izstādei būs brīva, un organizatori aicina apmeklētājus izbaudīt ne tikai mākslinieciskos darbus, bet arī dārza dabu un vidi. LU Botāniskais dārzs piedāvā mierīgu atmosfēru, kurā ir iespējams pārdomāt par dabu un tās skaistumu. Neaizmirstiet ņemt līdz fotoaparātu, lai iemūžinātu šos mirkļus un dalītos savās sajūtās sociālajos tīklos! Aicinām visus apmeklēt izstādi un izjust dabas un mākslas burvību, ko tā piedāvā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas