Nēģi lidmašīnā: kāpēc vieniem ļauj lidot, bet citiem nē?

Aviopasažieru sašutums par nēģu nākšanu lidmašīnā

Ne viens vien aviopasažieris juties pārsteigts par to, ka vieniem atļauj, bet citiem atkal nē iekāpt lidmašīnā ar rokas bagāžā esošo Latvijas nacionālo gardumu – nēģiem, kurus ved saviem radiem un draugiem uz aizjūras zemēm.

Patiesība par nēģu pārvadāšanu lidmašīnā

Žurnāls „Likums un Taisnība” skaidro, kāpēc tas tā. Vairāki aviokompānijas noteikumi aizliedz noteiktu dzīvnieku pārvadāšanu lidmašīnā, jo tie var radīt problēmas citiem pasažieriem vai apkalpojošajam personālam. Tāpat ir svarīgi ņemt vērā dzīvnieka labturību un drošību, rūpīgi izvērtējot, vai nēģis ir piemērots ceļojumam lidmašīnā.

Kādi noteikumi jāievēro, lai pārvadātu nēģi lidmašīnā

Lai pārvadātu nēģi lidmašīnā, ir svarīgi iepriekš sazināties ar aviokompāniju un iepazīties ar viņu konkrētajiem noteikumiem un prasībām attiecībā uz dzīvnieku pārvadāšanu. Bieži vien ir nepieciešams iepriekšēji saņemt atļauju, kā arī nodrošināt, ka nēģis atbilst visiem nepieciešamajiem veselības un drošības standartiem lidmašīnai. Tādējādi ir svarīgi ievērot aviokompānijas noteikumus un rūpēties par to, lai nēģis labi sajustos un nebūtu apgrūtinājums citiem pasažieriem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas