• 2024. gada 27. jūlijs 16:03
  • Delfi
  • 9

Oranžais brīdinājums – svētdien gaidāms spēcīgs negaiss

Oranžais brīdinājums gaidāmo laika apstākļu dēļ

Svētdien, 28. oktobrī, Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) ir izsludinājis oranžo brīdinājumu saistībā ar gaidāmo spēcīgo lietu un pērkona negaisu. Šis brīdinājums norāda, ka kaitīgi laika apstākļi var ietekmēt vietējo iedzīvotāju drošību un ikdienas aktivitātes.

Gaidāmie laika apstākļi

Saskaņā ar meteorologu prognozēm svētdien gaidāmi intensīvi nokrišņi un pērkona negaiss, kas var radīt apgrūtinājumus ceļu satiksmē un palielināt plūdu risku noteiktās teritorijās. Lielākā daļa Latvijas teritorijas var būt pakļauta šiem laika apstākļiem, taču īpaši skarts varētu būt valsts rietumu reģions.

Rekomendācijas iedzīvotājiem

LVĢMC aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un plānot savas aktivitātes tā, lai izvairītos no nevajadzīgas risks. Ieteicams izmantot sabiedrisko transportu un pārliecināties par laikapstākļiem pirms doties ārā. Tāpat, ja iespējams, jāizvairās no uzturēšanās zem koka, laukos vai citās atklātās vietās.

Secinājums

Oranžais brīdinājums ir nopietns signāls visiem Latvijas iedzīvotājiem, ka jābūt gataviem gaidāmajiem laika apstākļiem un jāievēro drošības pasākumi. Informācija par laika apstākļiem tiks regulāri atjaunota, un LVĢMC mudina sekot līdzi jaunākajai informācijai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas