Par gandrīz 16 miljoniem eiro palielina valsts mērķdotāciju izglītības un kultūras jomai RīgāSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Par gandrīz 16 miljoniem eiro palielina valsts mērķdotāciju izglītības un kultūras jomai Rīgā

Valsts mērķdotācijas pieaugums

Par gandrīz 16 miljoniem eiro, precīzāk 15 919 418 eiro, tiks palielināta valsts mērķdotācija izglītības un kultūras jomai Rīgā. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā galvaspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta ierosinājumus, kas tika apstiprināti ceturtdien, 2023. gada XX. datumā, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā.

Priekšlikumu fons un mērķi

Šis pieaugums ir būtisks solis, lai uzlabotu izglītības un kultūras piedāvājumu Rīgā. Pašvaldība uzskata, ka papildu līdzekļi ļaus veicināt kvalitatīvāku izglītību, kā arī attīstīt kultūras programmas, kas nepieciešamas pilsētas iedzīvotājiem. Paredzams, ka jaunais finansējums tiks izmantots gan esošo projektu atbalstam, gan jaunu iniciatīvu īstenošanai.

Ietekme uz sabiedrību

Izglītības un kultūras jomas attīstība ir svarīga garantija ne tikai jauniešu izglītībai, bet arī vispārējai sabiedrības labklājībai. Arī Rīgas iedzīvotāji cer, ka šī mērķdotācija sniegs iespējas organizēt vairāk kultūras un izglītības pasākumu, tādējādi bagātinot pilsētas kultūras dzīvi un stiprinot sabiedrības saikni ar mākslu un izglītību.

Nākotnes perspektīvas

Rīgas dome ir apņēmusies turpināt investēt izglītībā un kultūrā, uzsverot to nozīmi pilsētas attīstībā un nākotnē. Izglītības un kultūras joma ir prioritāra, un šī mērķdotācija ir tikai pirmais solis, lai nodrošinātu, ka Rīga saglabā savu statusu kā izglītības un kultūras centrs Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas