Pikantās kartupeļu vafeles no miltaino kartupeļu šķirnes "Imanta"Receptes
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 16:51
  • TV3
  • 5

Pikantās kartupeļu vafeles no miltaino kartupeļu šķirnes "Imanta"

“Slow Food Straupe” tirdziņš un Kartupeļu svētki

Latvijā katra mēneša 1. un 3. svētdienā norisinās “Slow Food Straupes zemnieku tirdziņš”, kur apmeklētājiem tiek piedāvāts iepazīties ar vietējo lauksaimnieku radītajiem produktiem. 20. oktobrī no pulksten 11 līdz 15 tirdziņā notiks īpaši svētki - “Kartupeļu svētki”, kuriem par godu tiks celta latvieša otrā maize - kartupelis. Šī ir lieliska iespēja apmeklētājiem ne tikai iepazīties ar dažādiem kartupeļu izstrādājumiem, bet arī piedalīties aktivitātēs, kas saistītas ar šo ražoto.

Pikantās kartupeļu vafeles no šķirnes "Imanta"

Kartupeļu svētkos apmeklētājiem būs iespēja nogaršot pikantās kartupeļu vafeles, kas izgatavotas no miltaino kartupeļu šķirnes “Imanta”. Šīs šķirnes kartupeļi ir izcili piemēroti dažādu ēdienu pagatavošanai, un tos par lielisku atzinuši Agroresursu un ekonomikas institūta pētnieki. Pikantās vafeles ir ne tikai garšīgas, bet arī draudzīgas veselībai, jo satur visas nepieciešamās uzturvielas.

Piedalīšanās un iespējas iepazīties ar vietējiem ražotājiem

“Tirdziņā” ikviens varēs satikt vietējos ražotājus, kuri ar prieku dalīsies savās zināšanās par kartupeļu audzēšanu un to izmantošanu. Būs iespēja uzzināt dažādas receptes un sagatavošanas tehnikas, kā arī iegādāties svaigus kartupeļus un citus ārtavas produktus. Kartupeļu svētki noteikti piesaistīs ģimenes un pāru uzmanību, radot siltu gaisotni un svētku sajūtu kopā būšanā. Kartupeļu svētku apmeklētājiem būs iespēja iepazīt ne tikai pikantās kartupeļu vafeles, bet arī citus tradīcijām bagātus kartupeļu ēdienus, kas var kļūt par daļu no mūsu ikdienas ēdienkartes. Aicinām ikvienu nākt un piedalīties šajā lieliskajā pasākumā un izbaudīt latviešu kulināro mantojumu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas