Pirmā mājas aptieciņa mazulim un jaunajai māmiņai - kādām zālēm un higiēnas precēm tajā jābūt?

Mazuļa ienākšana ģimenē: svētki un izaicinājumi

Mazuļa ienākšana ģimenē ir skaists un satraucošs brīdis, pilns ar emocijām un jauniem izaicinājumiem. Šajā laika posmā jaunajām māmiņām ir svarīgi būt gatavām ne tikai emocionāli, bet arī praktiski — ar nepieciešamajām lietām, kas var palīdzēt risināt dažādas situācijas, kas var rasties pēcdzemdību periodā.

Aptieciņas sagatavošana jau grūtniecības laikā

Lai pēc bērna piedzimšanas nedaudz samazinātu rūpes un pienākumu apjomu, ieteicams jau grūtniecības laikā papildināt mājas aptieciņu ar visām nepieciešamajām medicīnas un higiēnas precēm. Tas ļaus jaunajai māmiņai būt sagatavotai un samazināt stresu, kad mazulis būs klāt.

Nepieciešamās zāles un higiēnas preces mazulim

Pirmkārt, svarīgi ir iekļaut šādas zāles un higiēnas preces medicīnas komplektā mazulim: 1. **Bērnu pretdrudža zāles** - ļoti svarīgas, jo mazuļi bieži var saslimt, un šādi medikamenti var palīdzēt samazināt drudzi. 2. **Sāls šķīdums deguna skalošanai** - noderēs, ja mazulim būs aizlikts deguns, palīdzot atvieglot elpošanu. 3. **Bērnu krēms vai ziede autiņbiksīšu izsitumiem** - nepieciešams, lai novērstu un ārstētu autiņbiksīšu izsitumus. 4. **Bērnu naglu šķēres** - lai droši koptu mazuļa nagus un novērstu iespējamās skrāpējumus.

Māmiņai nepieciešamās zāles un higiēnas preces

Jaunajai māmiņai būs nepieciešamas šādas zāles un higiēnas preces: 1. **Sāpes mazinošās zāles** - pēcdzemdību periodā var rasties dažādas sāpes, tāpēc ir vērts padomāt par pretsāpju medikamentiem. 2. **Mazuļa barošanas piederumi** - ja māmiņa plāno barot ar krūti, noderēs krūšu ziedes un salvetes, kas palīdzēs novērst diskomfortu. 3. **Gēls pret hemoroīdiem vai pairovējām** - šī problēma ir samērā izplatīta pēc dzemdībām, tāpēc, rūpējoties par sevi, nevajadzētu aizmirst par šīm zālēm. 4. **Higiēnas preces** - higieniskās salvetes, apakšveļa un citi higiēnas produkti, kas palīdzēs justies labāk.

Nobeigums

Mājas aptieciņā nepieciešamo preču sagatavošana jau pirms bērna piedzimšanas ir svarīgs solis, lai jauno māmiņu atbalstītu grūtajā, bet skaistajā ceļojumā, kas saucas vecāku dzīve. Pārliecinoties, ka pisatā ir viss nepieciešamais, varat nedaudz samazināt stresu un uzsvērt pozitīvās emocijas, kas saistītas ar jaunā ģimenes locekļa ienākšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas