Pusotra gada laikā pieņēmis 150 000 citiem nevajadzīgu sējumu ­– grāmatu glābējs Rolands Laķis
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:33
  • LSM
  • 4

Pusotra gada laikā pieņēmis 150 000 citiem nevajadzīgu sējumu ­– grāmatu glābējs Rolands Laķis

Rolanda Laķa iniciatīva

Cik es biju naivs pirms pusotra gada, tā saka Rolands Laķis, kurš šajā laikā ir kļuvusi par grāmatu glābēju. Viņa misija ir ne tikai glābt grāmatas no izmestajām vai aizmirstajām plauktiem, bet arī palīdzēt cilvēkiem atrisināt grāmatu uzkrāšanas problēmas.

150 000 izglābto grāmatu

Rolands Laķis ir izglābis 150 000 grāmatu, kuras tagad stāv divu metru augstumā noliktavā. Šis milzīgais skaitlis liecina par to, cik daudzi cilvēki ir gatavi atbrīvoties no savām nevajadzīgajām grāmatām, dodot tām otro iespēju dzīvot, dodoties pie Laķa.

Atbrīvošanās no morālām sāpēm

Viņš stāsta, ka ir vienīgais, kurš Latvijā pieņem pilnīgi visas grāmatas. Šī pieeja nodrošina cilvēkiem iespēju atbrīvoties no morālajām sāpēm, ko rada nevajadzīgu grāmatu glabāšana. Laķis uzsver, ka ne katrs var atļauties izmest grāmatas, un viņa centieni ļauj cilvēkiem justies brīvākiem un vieglākiem.

Nākotnes vīzija

Ar laiku Rolands plāno paplašināt savu iniciatīvu, meklējot jaunas iespējas un partnerus, lai izveidotu grāmatu apmaiņas platformu, kas ļautu šīs grāmatas nodot tālāk. Viņš cer, ka katra izglābtā grāmata atradīs savu lasītāju, saglabājot tās vērtību un nostiprinot lasīšanas kultūru Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas