Analītiķi: Ukrainas pilsēta Selidove drīzumā varētu nonākt Krievijas spēku kontrolē
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 06:20
  • LSM
  • 4

Analītiķi: Ukrainas pilsēta Selidove drīzumā varētu nonākt Krievijas spēku kontrolē

Selidoves frontes situācija

Ukrainas pilsētā Selidove, kas atrodas Donbasā, notiek intensīvas cīņas starp Ukrainas un Krievijas armiju. Krievijas karaspēka vienības ir sasniegušas pilsētas centru, radot bažas par to, ka drīzumā Selidove var nonākt Krievijas spēku kontrolē. Ielu kaujas turpinās un situācija kļūst arvien saspringtāka.

Ukrainas spēku aizplūšana

Analītiķi prognozē, ka tuvākajā laikā Ukrainas spēki varētu pieņemt lēmumu pamest pilsētu. Šāds solis tiktu veikts ar mērķi izvairīties no aplenkuma un, iespējams, saglabāt spēkus citās stratēģiski svarīgās teritorijās. Šāda rīcība varētu būt ne tikai taktiska, bet arī nepieciešama, lai nodrošinātu Ukrainas karaspēka dzīvotspēju turpmākajās cīņās.

Aplenkuma draudi un starptautiskā reakcija

Lai arī Selidove ir mazs domas centrs, tās iekarošana būtu nozīmīgs jēdziens Krievijas militārām operācijām Austrumukrainā. Starptautiskā sabiedrība ar bažām seko līdzi notikumiem, jo jebkādas izmaiņas frontē var ietekmēt ne tikai Ukrainas teritoriju, bet arī visu reģiona stabilitāti. Rietumu valstis turpina sniegt atbalstu Ukrainai, taču jautājums par to, kā tieši atbalsts tiks pielietots, paliek atklāts.

Nākotnes perspektīvas

Ja Selidove nonāks Krievijas kontrolē, tas varētu būt zīmīgs solis Krievijas stratēģijā Donbasā. Miermīlīgas sarunas un diplomātiskās iniciatīvas šobrīd ir līdzīgas gaismas raidīšanai tuneļa galā, līdz ar to Ukrainai būs jāturpina meklēt risinājumus, lai pasargātu savu teritoriju un iedzīvotājus no turpmākas eskalācijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas