FOTO: "Nebalsojot par prokrieviskiem spēkiem draud karš ar Krieviju!" Gruzijas valdošā partija priekšvēlēšanu dienā cenšas iebiedēt vēlētājusĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

FOTO: "Nebalsojot par prokrieviskiem spēkiem draud karš ar Krieviju!" Gruzijas valdošā partija priekšvēlēšanu dienā cenšas iebiedēt vēlētājus

Vairāk foto skaties šeit

Suspensijas pirms vēlēšanām

Diena pirms jaunajām parlamenta vēlēšanām, kas noteiks Gruzijas nākotnes ģeopolitisko virzību, valdošā partija "Gruzīnu sapnis" ir uzsākusi aktīvu priekšvēlēšanu kampaņu. Šajās vēlēšanās galvenā cīņa notiek starp prokrieviskiem un proeiropeiskiem spēkiem, un šis izvēles process ir kļuvis par milzīgu spriedzi valsts līmenī.

Plakāti, kas satricina

"Gruzīnu sapnis" ir izstrādājusi kontroversiālus plakātus, kuros ir skaidri norādīts, ka, nebalsojot par viņiem un citām prokrieviskām partijām, Gruzija var saskarties ar nopietnām sekām, tostarp karu ar Krieviju. Šāds retorikas pirksts izraisa bažas un neskaidrības sabiedrībā, īpaši starp tām šķirām, kas vēlas redzēt valsti tuvāk Eiropai un Rietumiem.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrībā šie plakāti ir radījuši polarizāciju. Puse no iedzīvotājiem iebilst pret šādu iebiedēšanu, uzsverot, ka politiskajai debatē ir jābūt balstītai argumentācijā, nevis bailēs. Vēlētāji, it īpaši jaunieši, ir aizrautīgi par proeiropeisku virzienu un citu iespēju meklēšanu, tāpēc šī veida kampaņas var radīt pretēju efektu.

Nākotnes perspektīvas

Rīt gaidāmās vēlēšanas var ietekmēt ne tikai Gruzijas iekšpolitiku, bet arī ģeopolitisko situāciju reģionā. Tāpēc ne tikai Gruzijas iedzīvotāji, bet arī starptautiskā sabiedrība ar lielu interesi seko līdzi, kādi būs vēlēšanu rezultāti un kāda virziena izvēlēšanās varētu notikt. "Gruzīnu sapņa" kampaņa, ar tās iebiedēšanas stratēģijām, liecina par politiskās vides saspīlējumu, kurā katram vēlētājam jāvēršas uz nākotni ar dziļu apdomību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas