Gutērrešs Putinam: Iebrukums Ukrainā ir starptautisko tiesību pārkāpumsPasaule
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 07:04
  • VS
  • 3

Gutērrešs Putinam: Iebrukums Ukrainā ir starptautisko tiesību pārkāpums

```html

Gutērrešs norāda uz ANO Hartas pārkāpumu

Pēc BRICS samita Kazaņā ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurā uzsvēra, ka Krievijas iebrukums Ukrainā pārkāpj ANO Hartu un starptautiskās tiesības. Šī informācija tika sniegta pēc viņu tikšanās, ko kritizējusi Kijiva.

Aicinājums uz "taisnīgu mieru"

Gutērrešs, uzrunājot samita dalībniekus, atkārtoja savu aicinājumu uz "taisnīgu mieru" Ukrainā. ANO vadītāja preses sekretārs norādīja, ka Gutērrešs stingri atbalsta sarunu turpināšanu, lai panāktu stabilitāti reģionā.

Melnās jūras kuģošanas brīvība

ANO ģenerālsekretārs uzsvēra nepieciešamību atjaunot kuģošanas brīvību Melnajā jūrā, kas ir svarīgs tirdzniecības ceļš Ukrainai un ietekmē globālo pārtikas un enerģijas drošību. Viņš izteica "dziļu atzinību" par Turcijas centieniem starpniecībā, lai palīdzētu risināt situāciju.

Krievijas pamats no vienošanās

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī ir traucēta Melnās jūras izmantošana. ANO panākta vienošanās ļāva Ukrainai eksportēt lauksaimniecības produktus, tomēr 2023. gadā Maskava izstājās no šīs vienošanās. Neskatoties uz to, Kijiva ir izveidojusi jūras koridoru, lai turpinātu tirdzniecību.

Diskusija par Tuvajiem Austrumiem

Tikai nedaudz vēlāk saruna pievērsās situācijai Tuvajos Austrumos, akcentējot nepieciešamību pēc pamiera Gazā un Libānā, kā arī nepieciešamību novērst reģionālu eskalāciju. Šādi apgalvojumi liecina par Gutērreša aicinājumu uz globālo sadarbību, lai risinātu strauji mainīgo situāciju pasaules politiskajā ainā. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas