Atsegto velvju daile. Pastaiga Rīgas pils atjaunotajā daļāZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Atsegto velvju daile. Pastaiga Rīgas pils atjaunotajā daļā

Atjaunotā Rīgas pils un tās velves

Rīgas pils, kas ir ne tikai simbolisks Latvijas kultūras centrs, bet arī vēsturisks dārgums, tagad piedāvā apmeklētājiem jaunu skatījumu uz savu telpu atjaunošanu. "Atsegto velvju daile" ir notikums, kas aicina ikvienu: no vēstures entuziastiem līdz ģimenēm ar bērniem, izpētīt ieguldījumus, kas veikti šajā svarīgajā sākumā.

Muzeja telpu rekonstrukcija un tās nozīmīgums

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktora vietnieks zinātniskajā darbā Toms Ķikuts norāda, ka rekonstruētās telpas sniedz iespēju skatīt vēsturi citā gaismā. "Tas būs diezgan raibs apskats – piedzīvojums," viņš saka. Apmeklētāji var gaidīt ne tikai estētisku baudījumu, bet arī emocionālu un izglītojošu pieredzi.

Pastaiga caur vēstures slāņiem

Apmeklējot atjaunotās telpas, dalībnieki dosies pastaigā caur Rīgas pils vēsturiskajiem slāņiem. Atsegto velvju dailē atklāsies ne tikai gadsimtu senas tradicionālās arhitektūras detaļas, bet arī stāsti, kas atspoguļo mūsu valsts kultūrvēsturi. Ķikuts uzsver, ka ikviens apmeklētājs iegūs iespēju iepazīties ar Latvijas vēsturi tuvāk un personīgāk.

Aicinājums apmeklētājiem

Tādējādi, Rīgas pils atjaunotās daļas apmeklējums ir ne tikai iespēja izbaudīt skaisto arhitektūru, bet arī iegrimt mūsu valsts vēstures jūklī. Toms Ķikuts aicina ikvienu būt daļai no šī unikālā piedzīvojuma un pirms došanās pārbaudīt viesu pieteikšanās iespējas. "Nāciet un iepazīstiet Rīgas pils atjaunotās telpas – šī ir iespēja, ko nevajadzētu laist garām!"

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas