Krievijas armijas dezertiera atzīšanās: Es rāpoju pāri jau puvušiem līķiem. Man sākās panikaPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 06:15
  • NRA
  • 5

Krievijas armijas dezertiera atzīšanās: Es rāpoju pāri jau puvušiem līķiem. Man sākās panika

Krievijas armijas dezertiera atzīšanās

Izdevuma “The Insider” sarunu biedrs, kurš izvēlējās dezertēt no Krievijas armijas, sniedz šokējošu kārtējo liecību par apstākļiem, ar kuriem saskaras karavīri frontē. Viņa pieredze atklāj ne tikai personīgas traumas, bet arī plašākas problēmas militārajā strukturā.

Viltus līguma parakstīšana un frontes apstākļi

Vīrieti, tāpat kā daudzus citus, piespieda parakstīt līgumu ar viltu, tomēr viņš nekad nebija saņēmis pienācīgu sagatavošanos. Iemests priekšējā frontes līnijā, viņš kalpoja sešus mēnešus, kuros piedzīvoja visdažādākās briesmas. "Man vakaros bija jāraugās, kā pār mani ir puvuši līķi," viņš atceras, aprakstot stāvokli, kurā nonācis.

Panikā pieņemti lēmumi un ārpustiesas sods

Smagas traumas dēļ vīrietis izsitis paniku, un sarežģītās situācijas dēļ viņš izjuta pastāvīgu bailes no nāves. Viens no šokējošajiem atklājumiem ir ārpustiesas nāvessodi, kas tiek piespriesti karavīriem, kuri atsakās piedalīties masveida uzbrukumos. "Bija kādi gadījumi, kad karavīri vienkārši pazuda," viņš stāsta par nežēlību, ar kuru tiek attiecināti šādi lēmumi.

Alkoholismu un narkomāniju sastop katrā solī

Vēl viena nopietna problēma, ar kuru saskaras Krievijas armija, ir plaši izplatīts alkoholisms un narkomānija. Vīrietis norāda, ka šīs atkarības ir kļuvušas par ierastu parādību, kas tikai pastiprina jau tā smago situāciju. "Daudzas reizes redzēju, kā mani komandas biedri nespēja pildīt uzdevumus, jo bija reibumā vai uz narkotikām," viņš atzīst.

Attieksme pret Krievijas militārpersonām

Pēdējā laikā ir izplatījusies atziņa, ka attieksme pret Krievijas militārpersonām armijā ir ne cieņas pilna. Karavīri jūtas kā "gaļa" lielos militārajos plānos, un viņu dzīvība ir mazsvarīga. "Mums rāda, ka mēs esam tikai nummuri, kas jāiznīcina par nozīmīgākiem mērķiem," viņš secina, akcentējot nepieciešamību pēc izmaiņām šajā struktūrā. Krievijas armijas dezertiera stāsts ir ne tikai personīgā cīņa pret sistēmu, bet arī plašāka problēma, kas neliecina par armijas nākotni. Šāda veida liecības vēl vairāk izgaismo karadarbības realitāti un tās ietekmi uz cilvēku dzīvībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas