Diennakts laikā pieķerti četri stipri piedzērušies autovadītājiZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Diennakts laikā pieķerti četri stipri piedzērušies autovadītāji

Četri piedzērušies autovadītāji

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem ir apturējusi četrus autovadītājus, kuri pārvietojās alkohola reibumā. Šie gadījumi ir tikai daļa no plašās policijas operācijas, lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību un samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, ko izraisa alkohola lietošana.

Septiņi gadījumi alkohola reibumā

Kopumā Valsts policija apturējusi septiņus transportlīdzekļu vadītājus, kas atradās alkohola ietekmē. Policijas inspektori uzsver, ka šādas darbības ir būtiskas, lai aizsargātu ceļu lietotājus un sabiedrību kopumā. Ņemot vērā pieaugošo ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kas saistīts ar alkohola patēriņu, šāda veida operācijas ir īpaši svarīgas.

Narkotisko vielu ietekme

Papildus četriem autovadītājiem, kas atradās piedzeršanās stāvoklī, Valsts policija apturēja arī vienu transportlīdzekļa vadītāju, kurš pārvietojās narkotisko vielu ietekmē. Šis gadījums vēlreiz uzsver nepieciešamību apzināties narkotisko vielu kaitīgo ietekmi uz vadītāju spēju droši manipulēt ar transportlīdzekli.

Aicinājums uz atbildību

Valsts policija aicina ikvienu autovadītāju būt atbildīgiem un nenovērtēt par zemu alkohola un narkotisko vielu ietekmi uz savu spēju droši pārvietoties. Katrs izdarītais solis, lai novērstu alkohola lietošanu pirms braukšanas, ir soli tuvāk drošākiem ceļiem un veiksmīgākai sabiedrības veselībai. Sabiedrības iesaite un atbildība ir kritiski svarīgi faktori, lai samazinātu negadījumu skaitu uz Latvijas ceļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas