Uz Dienvidu tilta drīzumā atkal samazinās atļauto braukšanas ātrumuRīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:51
  • NRA
  • 4

Uz Dienvidu tilta drīzumā atkal samazinās atļauto braukšanas ātrumu

Uz Dienvidu tilta ātruma samazināšana

No 4. novembra, līdz nākamā gada pavasarim, uz Rīgas Dienvidu tilta estakādēm tiks ieviestīts jauns ātruma ierobežojums. Atļautais braukšanas ātrums tiks samazināts no 70 kilometriem stundā līdz 50 kilometriem stundā.

Pašvaldības paziņojums

Šo informāciju sniedza Rīgas pašvaldība, kas uzsver, ka šis lēmums tika pieņemts, lai uzlabotu satiksmes drošību un mazinātu negadījumu skaitu uz pierobežas ceļiem. Īpaši aktuāli tas ir apdzīvotās vietās un vietās ar intensīvu gājēju kustību.

Drošības uzlabošana

Satiksmes drošības speciālisti ir norādījuši, ka ātruma samazināšana ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā samazināt negadījumu smagumu un sekas. Samazinot ātrumu, autovadītājiem ir vairāk laika reaģēt uz negaidītām situācijām uz ceļa, kas var glābt dzīvības.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrība jau tagad reaģē uz gaidāmajām izmaiņām. Daži autovadītāji izsaka bažas par iespējamām sastrēguma situācijām un palielinātu ceļojumu laiku, tomēr daudzi arī piekrīt, ka tas ir nepieciešams solis drošības uzlabošanai.

Nākotnes plāni

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt saprotošiem attiecībā uz gaidāmajām izmaiņām un sniedz cerības, ka tas veicinās drošāku un sakārtotāku satiksmi. Turpmākajos mēnešos tiks veikti monitoringa pasākumi, lai novērtētu izmaiņu ietekmi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas