Atklās modernizētās pasažieru platformas Skultes līnijāSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 08:55
  • VS
  • 5

Atklās modernizētās pasažieru platformas Skultes līnijā

Atklāšana modernizētajām pasažieru platformām

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien ir priecīgs paziņot par jaunajā, modernizētajā pasažieru platformu atklāšanu septiņos dzelzceļa pieturas punktos Skultes līnijā. Pirmajās platformās izmanto tiks atklātas vietās, kā Vecāķi, Kalngale, Garciems, Garupe, Pabaži, Zvejniekciems un Skulte.

Pasažieru plūsmas uzlabošana

Šī modernizācija joprojām veicina pasažieru apmaiņu, jo modernizētās platformas jau ir pieejamas citās pieturās atbilstoši dzelzceļa līnijai, tostarp Zemitāni, Sarkandaugava, Mangaļi, Ziemeļblāzma un Vecdaugava. Papildus, Jelgavas līnijā ir modernizētas platformas Bieriņi/Bērnu slimnīca, "Turība", Tīraine, Jaunolaine, Dalbe un Ozolnieki.

Projekta apjoms un finansējums

Kopumā peronu modernizācijas projektā ir paredzēta 48 paaugstinātu pasažieru platformu un ar tām saistītās infrastruktūras modernizācija. Mērķauditorijas ietvaros ir paredzēts pārbūvēt 12 peronus Krustpils līnijā, 20 - Saulkrastu līnijā, deviņus - Tukuma līnijā, un septiņus - Jelgavas līnijā. Projekta kopējās izmaksas ir 44,4 miljoni eiro, no kuriem 37,8 miljoni eiro būs Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums.

Būvniecības uzņēmumi un progresā

LDz ir noslēdzis līgumus ar diviem būvniecības uzņēmumiem. Pilnsabiedrība "BMGS-Fima" veiks projektēšanas un būvniecības darbus Jelgavas, Tukuma, Krustpils līnijās un Kalngale-Skulte posmā Saulkrastu līnijā. Savukārt Rīgas mezgla posmā Zemitāni-Vecāķi darbus veiks uzņēmums "Leonhard Weiss".

Kopējie LDz rezultāti

Pagājušajā gadā LDz koncerna apgrozījums sasniedza 263,529 miljonus eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2022.gadā. Tomēr koncerns ziņoja par zaudējumiem 3,231 miljona eiro apmērā. LDz turpina būt publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs, un tas uztur būtisku lomu Latvijas dzelzceļa nozarē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas