Neēdušais paēdušo neinteresēZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Neēdušais paēdušo neinteresē

Neizdevīgas ziņas par budžetu

Šonedēļ Latvijas sabiedrība atkal saņēma vilšanos izsakošas ziņas par valsts budžeta stāvokli. Proti, finanšu resursi, kas varētu būt novirzīti dažādām svarīgām iniciatīvām, vienkārši nav pieejami. Politiskās diskusijas par to, kas būtu jānofinansē, sākot no veselības aprūpes līdz izglītībai, atkal iegrimušas neskaidrībās, jo politiķi turpina atkārtot frāzi – "naudas nav, neprasiet".

Sabiedrības intereses un vilšanās

Šāda pieeja radījusi neapmierinātību sabiedrībā. Daudzi cilvēki, kas gaidīja izmaiņas vai uzlabojumus savās dzīvēs, pavisam noteikti jūtas atstāti novārtā. Piemēram, veselības aprūpes finansējums un sociālie pakalpojumi, kas ir izšķiroši svarīgi daudziem, nonāk otro plānu. Tas ved pie domām – vai politiķiem un ierēdņiem ir tādas pašas prioritātes kā sabiedrībai?

Sociālā netaisnība

Izteikums "neēdušais paēdušo neinteresē" šajā kontekstā kļūst īpaši aktuāls. Kaut arī daudzi ikdienā cīnās par izdzīvošanu un labklājību, lēmumu pieņēmēji turpina runāt skaitļos un statistikas datos, nespējot izprast reālo dzīvi cilvēkiem, kas atrodas uz ekonomiskās malas. Sabiedrībai ir jāpanāk, ka tās vajadzības un intereses tiek iekļautas lēmumu pieņemšanas procesos.

Nākotnes perspektīvas

Lai gan šķiet, ka iestrēguši pie esošās situācijas, sabiedrības balss ir svarīga. Pēdējo gadu laikā redzam, ka cilvēki ir aktīvāki un apzinātāki par savām tiesībām. Tas varētu kalpot par pamatu, lai nākotnē tiktu pieprasītas izmaiņas. Vēl svarīgāk ir saprast, ka tieši iedzīvotāju labsajūta ir tas, kas veido spēcīgu valsti, un ka politiķiem ir jābūt atbildīgiem par sabiedrības labklājību, ne tikai par skaitļiem un budžeta plāniem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas