Latvijas Reto slimību alianse aicina nepadoties un atrast naudu retajām slimībāmZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Latvijas Reto slimību alianse aicina nepadoties un atrast naudu retajām slimībām

Latvijas Reto slimību alianse aicina uz rīcību

Latvijā reto slimību pacientu tiesību aizstāvji ir pauduši satraukumu par nākamā gada valsts budžeta plāniem. Latvijas Reto slimību alianse, kuru pārstāv Juris Beikmanis, ir norādījusi, ka ieplānotā nauda reto slimību atklāšanai, rehabilitācijai un ārstēšanai ir daudz par niecīgu, lai nodrošinātu pienācīgu pacientu aprūpi.

Reto slimību finansējuma trūkums

Saskaņā ar Beikmaņa teikto, pat ļoti nepieciešamās investīcijas tiek vērtētas kā niecīgas salīdzinājumā ar reālajām vajadzībām. "Ja mēs vēlamies nodrošināt labāku dzīves kvalitāti vairāk nekā 4000 pacientiem, ir steidzami jāatrod papildu nauda," uzsvēra Beikmanis. Alianse aicina valdību un sabiedrību kopīgi cīnīties par adekvātiem resursiem.

Aicinājums nesamierināties

Latvijas Reto slimību alianse uzsver, ka pacientiem un viņu ģimenēm nevajadzētu padoties šajā cīņā par resursiem. "Mums ir jābūt aktīviem, jāizsaka savas prasības un jārada sabiedrības izpratne par reto slimību problēmām," aicina Beikmanis. Sadarbība ar dažādām organizācijām un sabiedrību kopumā var radīt spiedienu uz lēmumu pieņēmējiem.

T nākotne un cerības

Reto slimību alianse plāno turpināt darbu pie informēšanas kampaņām un sabiedriskā spiediena veidošanas, lai panāktu, ka nākamajos budžeta plānos tiek iekļauta lielāka summa reto slimību ārstēšanai un atbalstam. "Mūsu mērķis ir radīt cerības, ka valsts beidzot uzklausīs mūsu balsis un atzīs reto slimību pacientu vajadzības," piebilda Beikmanis.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas