Augs arī neražas gados. Priekuļos popularizē Latvijā selekcionētās kartupeļu šķirnes
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 05:55
  • LSM
  • 3

Augs arī neražas gados. Priekuļos popularizē Latvijā selekcionētās kartupeļu šķirnes

Augs arī neražas gados

Šī gada kartupeļu raža ir novākta, taču pārliecināti saimnieki jau sāk domāt par nākamā pavasara izaudzēšanu. Patiesībā, tas ir noderīgs un prātīgs solis, jo lauksaimniecība prasa plānošanu un ilgtspējīgu pieeju. Jau tagad ir pienācis laiks gādāt par kvalitatīvu sēklas materiālu, kas nodrošinātu labus rezultātus nākamajā sezonā.

Latvijā selekcionētās kartupeļu šķirnes

Agroresursu un ekonomikas institūta Priekuļu pētniecības centra speciālisti rosina saimniekus neaizmirst par Latvijas selekcionētajām kartupeļu šķirnēm. Šīs šķirnes ne tikai ir pielāgotas vietējām klimata un augsnes prasībām, bet arī piedāvā labu ražas apjomu pat grūtākajos gados. Šādas šķirnes var būt ilgtspējīgāka izvēle, ņemot vērā klimata izmaiņas un citu faktoru ietekmi uz ražošanu.

Interese aug

Interese par Latvijas kartupeļu šķirnēm ir acīmredzama, un to apliecināja nesen notikusī Kartupeļu diena Straupes tirdziņā. Notikums pulcēja daudzus lauksaimniekus, dārzkopjus un gardēžus, kuri izrādīja interesi gan par dārzeņiem, gan par labākajiem audzēšanas paņēmieniem. Šādi pasākumi ir lieliska iespēja ne tikai uzzināt vairāk par vietējām šķirnēm, bet arī popularizēt Latvijas lauksaimniecības produktus un stiprināt kopienas attiecības.

Nākotnē raugoties

Lai gan šī gada kartupeļu raža varētu būt izaicinoša, tas nedrīkst atturēt saimniekus no jauniem izaicinājumiem un inovācijām. Vēršoties pie vietējām šķirnēm un ekspertiem, lauksaimnieki var nodrošināt ne tikai savas saimniecības ilgtspēju, bet arī bagātināt Latvijas lauksaimniecības ainavu. Pavasara plānošana jau tagad kļūst par svarīgu soli ceļā uz veiksmīgu nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas