Rīgas domei, iespējams, nāksies atmaksāt veloceliņa estakādes būvē ieguldīto ES nauduRīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 10:41
  • NRA
  • 5

Rīgas domei, iespējams, nāksies atmaksāt veloceliņa estakādes būvē ieguldīto ES naudu

Rīgas dome saskaras ar iespējamu finansējuma atmaksu

Rīgas domei var nākties atmaksāt daļu no Eiropas Savienības (ES) finansējuma, kas investēts veloceliņa estakādes būvē Ģenerāļa Radziņa krastmalā. Šāda situācija radusies, jo estakāde nav savienota ar plānoto "Rail Baltica" tiltu, kas vēl nav uzbūvēts.

Satiksmes ministrija kā risinājuma avots

Lai meklētu risinājumu šai situācijai, Rīgas dome plāno vērsties pie Satiksmes ministrijas (SM). Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis norādījis, ka ir nepieciešama aktīva sadarbība ar ministriju, lai noskaidrotu iespējas, kā novērst to, ka Rīga zaudē ieguldītos ES līdzekļus.

Perspektīvas un ēnu ietekme uz nākotni

Ja situācija netiks atrisināta, Rīga var saskarties ar ievērojamiem finansiāliem zaudējumiem, kas varētu ietekmēt nākotnes projektus un pilsētas infrastruktūras attīstību. Rīgas domei jānodrošina, ka investīcijas tiek pareizi izmantotas un ka pilsētas plāni ir saskaņoti ar Eiropas Savienības prasībām.

Aicinājums uz sadarbību

Lai izvairītos no nepatīkamām sekām, kas saistītas ar ES finansējuma atmaksu, Rīgas dome aicina visus iesaistītos partnerus paātrināt dialogu un atrast kompromisus, kas noder pilsētas attīstībai un iedzīvotāju labklājībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas