ANO ģenerālsekretārs Gutērrešs: pateicu Putinam, ka iebrukums Ukrainā ir starptautisko tiesību pārkāpums! Tomēr fotogrāfijā viņš klanās asiņainajam diktatoramĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

ANO ģenerālsekretārs Gutērrešs: pateicu Putinam, ka iebrukums Ukrainā ir starptautisko tiesību pārkāpums! Tomēr fotogrāfijā viņš klanās asiņainajam diktatoram

Vairāk foto skaties šeit

Gutērreša Strauja Nostāja Pret Iebrukumu Ukrainā

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs BRICS samitā, kas norisinājās Krievijā, izteicis skaidru nostāju pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Viņš uzsvēra, ka šī darbība ir ne tikai ANO Hartas, bet arī starptautisko tiesību pārkāpums. Gutērreša paziņojums ir nozīmīgs, ņemot vērā, ka viņš saskaras ar plaši izplatītu kritiku par to, kā viņš kompromitējas ar līderiem, kuri veic vardarbīgas un pretrunīgas darbības.

Sašutums Par Gutērreša Izturēšanos

Pēc šī izteikuma daudzu valstu politiskie analītiķi un cilvēktiesību aktīvisti izteica sašutumu par Gutērreša izturēšanos pret Kremlī valdīgo režīmu. Sociālajos tīklos noplūda fotogrāfijas, kurās ANO ģenerālsekretārs stāv blakus Vladimiram Putinam, izskatoties visai laipni un pat paklanoties šim "asiņainajam diktatoram". Šāda rīcība izraisījusi jautājumus par ANO lomu un Gutērreša principiem, kad viņš satiekas ar valstīm, kas pārkāpj cilvēktiesības.

ANO Loma Starptautiskajā Politiskajā Ainavā

Gutērreša atziņas un rīcība liecina par ANO sarežģīto situāciju mūsdienu starptautiskajā politikā. Diktatoru pieņemšana un sarunas ar tiem var radīt pretrunas ANO misijas un tās principiālās nostājas attiecībā uz starptautiskajām tiesībām un cilvēktiesībām. Kritiķi apgalvo, ka šāda pieeja var vājinoši ietekmēt ANO reputāciju un tās spēju pildīt savus uzdevumus kā globālas stabilitātes un miera sargs.

Secinājumi un Turpmākas Rīcības

Kā norāda vēsturnieki un politikas analītiķi, Gutērreša rīcībai ir nepieciešams skaidrs kurss uz reformām ANO struktūrā un tās attiecībās ar autoritārām valstīm. Viņa izteikumi par Ukrainu var dot cerību, ka ANO paliek apņēmīga pretstarptautiskām likumu pārkāpšanām, taču vienlaikus ir nepieciešams skaidrāk definēt, kā organizācija plāno risināt attiecības ar režīmiem, kas aktīvi veic šādas darbības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas