Rīgai risks atmaksāt veloceliņa estakādē ieguldītos ES līdzekļus; dome vērsīsies Satiksmes ministrijā
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 06:07
  • LSM
  • 4

Rīgai risks atmaksāt veloceliņa estakādē ieguldītos ES līdzekļus; dome vērsīsies Satiksmes ministrijā

Rīgas dome saskaras ar finansiālām sekām

Rīgas dome saskaras ar risku atmaksāt daļu no saņemtā Eiropas Savienības (ES) finansējuma, kas tika ieguldīts veloceliņa estakādē Ģenerāļa Radziņa krastmalā. Problēmu rada nesavienošana ar patlaban neesošo "Rail Baltica" tiltu, kas varētu radīt jautājumus par projekta atbilstību ES noteikumiem.

Rīgas domes reakcija

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis no partijas "Jaunā Vienotība" norādīja, ka, lai risinātu šo situāciju, dome plāno oficiāli vērsties pie Satiksmes ministrijas. Šāda rīcība liecina par Rīgas pašvaldības apņēmību aizstāvēt savas intereses un meklēt iespējas, kā izvairīties no finansiālām sodiem.

Perspektīvas un nākamie soļi

Rīgas dome cer, ka komunikācija ar Satiksmes ministriju varētu palīdzēt noskaidrot situāciju un atrast risinājumus, kas ļautu saglabāt ieguldītos līdzekļus. Tomēr šis incidents aktualizē jautājumus par plānošanu un projekta izpildes atbilstību ES normatīviem, kas ir svarīgi gan pašvaldībai, gan iedzīvotājiem.

Sabiedrības atsaucība

Šī situācija raisījusi diskusijas sabiedrībā. Iedzīvotāji pauž bažas par to, kā šādi lēmumi var ietekmēt nākotnes projektus un finansējuma pieejamību. Rīgas domei būs jāsniedz skaidrojums ne tikai par esošo situāciju, bet arī par turpmākajām rīcībām, lai atgūtu sabiedrības uzticību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas