Meitiņa piedzimusi, tomēr 23 gadus vecā Ilona atzīst: "Neesmu gatava būt māte"Sievietēm
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Meitiņa piedzimusi, tomēr 23 gadus vecā Ilona atzīst: "Neesmu gatava būt māte"

Jaunās mātes grūtības

Pēdējā laikā arvien biežāk dzirdam stāstus par jauno māmiņu izaicinājumiem, kas rodas bērna piedzimšanas brīdī. 23 gadus vecā Ilona ir viena no šīm māmiņām, kas, neraugoties uz to, cik ļoti viņas meitiņa tika gaidīta, joprojām jūtas nesagatavota savam jaunajam dzīves posmam. "Neesmu gatava būt māte," viņa atzīst, runājot par emocionālo un fizisko sagatavotību šajā atbildīgajā lomā.

Mātes krīze un apjukums

Ilona dalās savās sajūtās par vecāku lomu, kas bieži vien būs jāpielāgo un jāpārdomā. Lai gan topošie vecāki parasti iegūst zināšanas un ieklausās pieredzējušu cilvēku padomos, realitāte nav tik vienkārša. Tagad viss ir pakārtots mazajam ķiparam, ieskaitot pat nakts stundas, kas var radīt sajūtu par zaudētu identitāti. Franču psihoanalītiķe Katrīna Beržere-Amselek šo situāciju dēvē par “mātes krīzi”, kad jaunās mātes cīnās ar emocionāliem izaicinājumiem.

Identitātes meklējumi

Šādos brīžos sievietes var justies apjukušas, cenšoties apvienot jauno mātes lomu ar savām iepriekšējām identitātēm. Ilona sarunā atklāj, ka viņai ir grūti iekļaut šo jauno identitāti savā dzīvē, jo ikdienas rutīna vairs nav tik brīva, kā iepriekš. "Es jūtos kā esmu zaudējusi sevi un savas intereses," viņa atzīst, sperot pirmos soļus jaunajā dzīvē.

Atbalsta meklēšana

Šajā sarežģītajā laikā Ilona saprot, cik svarīgi ir meklēt atbalstu. Viņa sākusi apmeklēt māmiņu grupas, kurās jaunās mātes dalās savās pieredzēs un sajūtās. "Tas ir svarīgi, lai saprastu, ka neesmu viena ar savām jūtām,” viņa saka. Ilona cer, ka laika gaitā viņa spēs atrast līdzsvaru starp mātes lomu un savām personīgajām vajadzībām. Šādas pieredzes var kalpot par vērtīgu atgādinājumu, ka katras mātes ceļojums ir unikāls, un ir svarīgi meklēt atbalstu, lai pārvarētu emociju viļņus un atrastu savu identitāti jaunajā lomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas