Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)Ekonomika
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 07:29
  • VS
  • 3

Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

FinTech nozare Latvijas jaunuzņēmumu vidū

Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas finanšu tehnoloģiju (FinTech) nozarē, kas liecina par pieaugošu interesi un attīstību šajā jomā. FinTech sektors ir kļuvis par nozīmīgu ekonomikas virzītājspēku, un tas apvieno inovāciju, tehnoloģiju un finanšu pakalpojumus.

Latvijas FinTech forums 2023

Šoruden, 5. novembrī, Rīgā jau trešo reizi norisināsies Latvijas FinTech forums, pulcējot nozares pārstāvjus no Baltijas un citām Eiropas valstīm. Foruma laikā tiks apspriestas aktuālās nozares tēmas, kā arī tiks sniegta iespēja tīkloties un veidot jaunas sadarbības. Foruma galvenais mērķis ir veicināt FinTech nozares attīstību un sniegt ieguldījumu tautsaimniecības izaugsmē.

Regulācijas atbalsts un inovācijas

Latvijas finanšu tirgus uzraugs ir izveidojis inovatīvu regulatīvās testēšanas vidi, kurā FinTech uzņēmumi var pārbaudīt savus produktus pirms licencēšanas. Šāds atbalsts ne tikai veicina esošo uzņēmumu attīstību, bet arī piesaista ārvalstu investīcijas. LIAA direktors Raivis Bremšmits uzsver, ka šī joma piedāvā plašas attīstības iespējas un ir konkurētspējīga globālā līmenī.

Diskusiju paneļi un nākotnes tendences

Foruma paneļdiskusijās piedalīsies nozīmīgi sektora pārstāvji, kuri analizēs Latvijas FinTech attīstību un apspriedīs tendences gan Eiropā, gan pasaulē. Temati ietver mākslīgā intelekta ietekmi uz finanšu nozares nākotni un aktuālās inovācijas, kas var ietekmēt FinTech attīstību nākamajā desmitgadē.

Jaunuzņēmumu konkurss un pasākuma norises vieta

Foruma laikā norisināsies jaunuzņēmumu konkurss, ko rīko akselerators "Tenity". Apmeklētājiem būs iespēja vērot labāko prezentācijas un apbalvošanu. FinTech forums notiks Rīgā, Mazajā Ģildē, Amatu ielā 5, un ieeja ir bez maksas, taču iepriekšēja reģistrācija ir nepieciešama, apmeklējot vietni fintechforum.lv. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas