Kad gaidāms pirmais sniegs?Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Kad gaidāms pirmais sniegs?

Laikapstākļu prognoze novembra sākumā

Latvijā tuvojas vēsā sezona, un novembra sākumā laika apstākļi noteikti mainīsies. Saskaņā ar jaunākajām prognozēm no "Global Forecast System" ir paredzams, ka temperatūras kritums varētu ietekmēt lielāko daļu valsts, radot noskaņu, kas raksturīga ziemas sākumam.

Pirmais sniegs – kad to gaidīt?

Vietām Latvijā ir gaidāms sezonas pirmais sniegs, kas, kā liecina prognozes, varētu nokrist pat novembra pirmajās dienās. Šis sniegs nav tikai simbolisks ziemas sākums, bet arī liecina par drūmiem laikapstākļiem, kas raksturo oktobra beigas un novembra sākumu.

Ko sagaidīt no laika apstākļiem?

Sniegs var būt ļoti mainīgs, un precīzas prognozes ir grūtāk izdarīt tuvojošos dienu laikā. Tomēr, ņemot vērā sezonālo raksturu, iedzīvotājiem ir jārēķinās ar zemākām temperatūrām un iespēju, ka sniegs varētu saglabāties uz zemes. Tas varētu radīt gan prieku bērniem, gan arī daudzas neērtības pārvietošanās ziņā.

Secinājums

Tātad, ja plānojat doties ārā novembra sākumā, būtu prātīgi sagatavot siltas drēbes un, iespējams, izbaudīt arī pirmo sniega burvību, kas varētu nākt jau ļoti drīz. Sezonā, kad daba mainās, ir svarīgi būt informētiem par laika apstākļiem un plānot savu dienu atbilstoši.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas