Motorlaivas vadītājam par mātes un meitas notriekšanu Cieceres ezerā – 250 eiro sods; kriminālprocesu atsaka
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:40
  • LSM
  • 4

Motorlaivas vadītājam par mātes un meitas notriekšanu Cieceres ezerā – 250 eiro sods; kriminālprocesu atsaka

Negadījums Cieceres ezerā

Vasaras izskaņā Cieceres ezerā notika traģisks incidents, kad motorlaivas vadītājs notrieca māti un meitu, kuras atpūtās uz SUP dēļa. Negadījuma brīdī laivas vadītājs, it kā nepamanījis negadījumu, turpināja savu ceļu un, kā liecina cietušo teiktais, pat izsmējās par notikušo.

Sabiedrības loma un policijas reakcija

Saldus ģimenes izmisīgās meklēšanas rezultātā sabiedrība bija aktīvi iesaistījusies laivas vadītāja atpazīšanā, lai nodrošinātu taisnīgumu. Pateicoties sabiedrības palīdzībai, policija spēja identificēt personu, taču šis gadījums ir uzzinājis arī plašu rezonansi.

Naudas sods un cietušo viedoklis

Pēc policijas izmeklēšanas ģimene saņēmusi lēmumu par naudas soda piemērošanu motorlaivas vadītājam. Tomēr, cietušajām personām uzskatot, ka 250 eiro sods ir neadekvāts šādai rīcībai, viņi ir sašutuši par policijas lēmumu. "Šāds sods ir pārāk mazs salīdzinājumā ar to, ko mēs piedzīvojām," viņi izteikuši savu viedokli.

Kriminālprocesa atteikums

Jāatzīmē, ka policija atteikusi uzsākt kriminālprocesu, pamatojoties uz notikušo. Tas ir radījis papildu vilšanos cietušajiem, kuri cerēja uz nopietnāku sodu un atbildību par notikušo. Tādējādi pēc šī incidenta jautājums par cilvēku drošību atpūtas vietās paliek aktuāls un piesaista papildu uzmanību likumsargājošajām iestādēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas