Ķirsis: Rīgas dome vērsīsies SM saistībā ar risku atmaksāt veloceliņa estakādes būvē ieguldītos ES līdzekļusZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ķirsis: Rīgas dome vērsīsies SM saistībā ar risku atmaksāt veloceliņa estakādes būvē ieguldītos ES līdzekļus

Rīgas dome rūpējas par ES finansējumu

Rīgas dome ir informējusi par nopietnu risku, kas saistīts ar Eiropas Savienības (ES) finansējuma atmaksāšanu, kas ieguldīts veloceliņa estakādes būvē Ģenerāļa Radziņa krastmalā. Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) atklāja, ka situācija izveidojusies saistībā ar nesavienošanu ar neesošo _Rail Baltica_ tiltu.

Satiksmes ministrijas loma jautājuma risināšanā

Lai risinātu radušos situāciju, Rīgas dome plāno vērsīties pie Satiksmes ministrijas (SM). Šīs iestādes iesaiste ir nepieciešama, lai novērstu potenciālo finansiālo slogu uz pilsētas budžetu, kas varētu rasties, ja nepieciešamība atmaksāt daļu no saņemtajiem ES līdzekļiem kļūtu aktuāla.

Potenciālās sekas Rīgas infrastruktūrai

Šāds solis no Rīgas domes puses ir svarīgs, jo var ietekmēt ne tikai šī konkrētā projekta budžetu, bet arī visu pilsētas infrastruktūras attīstību nākotnē. Ja Rīgas dome nevarēs atrisināt šo problēmu, tas varētu radīt negatīvas sekas citiem plānotajiem projektiem, kuri saistīti ar Eiropas Savienības finansējumu.

Turpmākie soļi un sabiedrības uzmanība

Sabiedrībai ir jāpievērš uzmanība šim jautājumam, jo tas skar ne tikai vietējo pašvaldību, bet arī visu pilsētā esošo iedzīvotāju intereses. Rīgas dome turpinās strādāt pie risinājuma, apņemoties informēt sabiedrību par attīstību un turpmākajiem soļiem attiecībā uz veloceliņa estakādes sakārtošanu un saistītajiem jautājumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas