Rinkēvičs: mēs nevaram gaidīt, ka Ukraina uzvarēs, ja mēs nesniedzam vajadzīgos instrumentusZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Rinkēvičs: mēs nevaram gaidīt, ka Ukraina uzvarēs, ja mēs nesniedzam vajadzīgos instrumentus

```html

Rinkēviča uzsvars uz Ukrainas dalību NATO un ES

Pirmdien, atklājot ikgadējo drošības un ārpolitikas forumu "Rīgas konference", Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izteica pārliecību, ka ilgstoša miers Eiropā un pasaulē ir iespējams tikai tad, ja Ukraina kļūs par pilntiesīgu NATO un Eiropas Savienības dalībvalsti. Šis paziņojums ir svarīgs solis, lai uzsvērtu Latvijas un starptautiskās kopienas atbalstu Ukrainai tās cīņā pret agresiju.

Instrumentu nepieciešamība, lai atbalstītu Ukrainu

Rinkēvičs arī akcentēja, ka nevaram gaidīt, ka Ukraina uzvarēs bez nepieciešamo instrumentu sniegšanas. Tas ietver militāros resursus, finansiālu atbalstu un politisko atbalstu, kas ir būtiski, lai nodrošinātu, ka Ukraina spēj efektīvi pretoties krievu agresijai un stiprināt savu suverenitāti.

Starptautiskās kopienas loma

Prezidents uzsvēra, ka ir nepieciešams mobilizēt starptautisko atbalstu un solidaritāti ar Ukrainu, lai izveidotu stabilu un drošu nākotni Eiropā. Tikai kopīgi we varam panākt, ka Ukraina atgūst savu teritoriju un tiek nostiprināta kā neatņemama Eiropas daļa. Rinkēviča vārdi ir aicinājums visām valstīm aktīvāk atbalstīt Ukrainu, ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas