Rosina ieejas maksu Parīzes Dievmātes katedrālēZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Rosina ieejas maksu Parīzes Dievmātes katedrālē

Parīzes Dievmātes katedrāles pārveidošana

Parīzes Dievmātes katedrāle, kas ir viens no pasaules slavenākajiem arhitektūras darbiem un tūristu iecienīta apskates vieta, ir nonākusi uzmanības centrā saistībā ar jauniem pasākumiem. Pēdējā laikā izskanējušas ziņas, ka sākoties tūrisma sezonai, katedrālē varētu tikt ieviesta ieejas maksa.

Ieejas maksa - pieci eiro

Tūristiem, kuri vēlēsies apmeklēt šo ikonisko vietu, šogad var nākties maksāt piecus eiro par ieeju. Šī maksa tiek plānota kā līdzekļu vākšana, lai segtu katedrāles atjaunošanas un uzturēšanas izmaksas, ņemot vērā sekas pēc traģiskā ugunsgrēka, kas notika 2019. gadā.

Pasaules mantojuma saglabāšana

Šāda ieejas maksa būs būtisks solis, lai nodrošinātu, ka šis pasaules kultūras mantojums ir saglabāts arī nākamajām paaudzēm. Katedrāle ir ne tikai reliģiska vieta, bet arī nozīmīga kultūras un vēstures simbols, kas piesaista miljoniem apmeklētāju katru gadu.

Tūristu atsauksmes

Vājāku tūrisma plūsmu un pandēmijas seku dēļ šī ieejas maksa varētu tikt uztverta ar dažādām reakcijām. Daži apmeklētāji atzīst, ka piecu eiro maksa nav liela cena par iespēju aplūkot šādu arhitektūras meistardarbu, savukārt citi uzskata, ka tas varētu atturēt daļu tūristu no apmeklējuma.

Secinājums

Ir skaidrs, ka Parīzes Dievmātes katedrāle turpina būt nozīmīga vieta gan kultūras, gan tūrisma jomā. Ieejas maksas ieviešana ir tikai viens no daudziem soļiem, ko plānots īstenot, lai šī vēsturiskā pilsētas daļa varētu saglabāties un attīstīties nākotnē. Tūristiem aicinājums izsvērt sava apmeklējuma nozīmīgumu un ieguldīt tajā pašu mazumiņu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas