Salacas krastingā varēs iepazīt smilšakmens un dižozolus (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 4. oktobris 07:42
  • VS
  • 7

Salacas krastingā varēs iepazīt smilšakmens un dižozolus (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Pārgājiens "Krastings gar Salacu" - Iepazīšanās ar dabu

Dabas aizsardzības pārvalde aicina visus interesentus piedalīties ikgadējā pārgājienā "Krastings gar Salacu", kas norisināsies 5. oktobrī. Pasākums sniegs iespēju iepazīt unikālas dabas parādības un smilšakmens atsegumus, ko veidojuši vējš un ūdens.

Dabas bagātības un vēsture

Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja apskatīt ne tikai smilšakmens atsegumus, bet arī dižozolus, kuru vecums sasniedz simtgadi. Šīs ainaviskās vietas ir nozīmīgas daudzu aizsargājamo biotopu saglabāšanai, tostarp alu un nogāžu mežu.

Pasākuma organizācija un maršruts

Pārgājiens sāksies plkst. 11.00 pie Dzelzs tilta pār Salacu, Limbažu novada Ainažu pagastā. Maršruts ir plānots sešu kilometru garumā gar Salacas kreiso krastu, piedāvājot skatus uz Pietraga klintīm, kas ir lielākās klintis Salacas lejteces teritorijā.

Izpēte un piedzīvojumi dabā

Kāds pasākuma dalībnieks varēs aplūkot Noriņupes dabas skaistumu, kā arī piedzīvot dabas spēku, kāpelējot pa prāviem akmens bluķiem un izpētot smilšakmens iežus. Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta koordinatore Linda Kauliņa aicina visus izjust rudens burvību un dabu savām acīm.

Reģistrācija un dalība

Dalība pārgājienā ir jāpiesaka, apmeklējot vietni www.tiekamiesdaba.lv un izvēloties atbilstošo pasākumu sadaļā "Notikumu kalendārs". Šī ir lieliska iespēja ne tikai izbaudīt dabu, bet arī uzzināt vairāk par Latvijas dabas bagātībām. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas