Saskaitīts, cik latvieši dzīvo Latvijas otrā lielākajā pilsētā DaugavpilīSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 12:29
  • TV3
  • 4

Saskaitīts, cik latvieši dzīvo Latvijas otrā lielākajā pilsētā Daugavpilī

Latvijas otrā lielākā pilsēta – Daugavpils

Daugavpils, kas tiek uzskatīta par Latvijas otrā lielāko pilsētu, ir sociāli un ekonomiski nozīmīgs centrs valsts dienvidu reģionā. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) publicētajiem datiem, šā gada sākumā Daugavpilī dzīvo 78,3 tūkstoši iedzīvotāju. Šis skaitlis liecina par to, ka pilsētā joprojām ir aktīva dzīve un iespējas, neskatoties uz demogrāfiskajām pārmaiņām, ar kurām saskaras Latvija kopumā.

Jaunbūves apkaime – Daugavpils sirds

Interesanti, ka katrs ceturtais daugavpilietis, precīzāk, 20 992 iedzīvotāji jeb 26,8% no kopējā iedzīvotāju skaita, dzīvo Jaunbūves apkaimē. Šī apkaime, kas ir pazīstama ar savām dzīvojamām ēkām un infrastruktūru, ir kļuvusi par populāru vietu, kur dzīvot, un tā piemīt savs unikāls šarms. Jaunbūves apkārtne piedāvā ne tikai komfortablu dzīvojamo vidi, bet arī tuvumā esošus izglītības un sabiedriskos pakalpojumus, kas piesaista jaunas ģimenes un jauniešus.

Daugavpils nākotne un izaicinājumi

Neskatoties uz pozitīvajiem demogrāfiskajiem rādītājiem, Daugavpils saskaras ar vairākiem izaicinājumiem, tostarp ekonomiskās attīstības veicināšanu un iedzīvotāju labklājības uzlabošanu. Pilsētai ir nepieciešams piesaistīt jaunus investīciju projektus un attīstīt uzņēmējdarbības vidi, lai nodrošinātu ilgtspējīgu izaugsmi. Lai sasniegtu šos mērķus, visiem pilsētas iedzīvotājiem un iestādēm jāsadarbojas un jāveido jaunrade, kas var radīt reālas izmaiņas Daugavpils nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas