Šobrīd notiekošo var nosaukt par trešo pasaules karu. Saruna ar atvaļināto pulkvedi un politiķi Daini Turlo
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:45
  • LSM
  • 4

Šobrīd notiekošo var nosaukt par trešo pasaules karu. Saruna ar atvaļināto pulkvedi un politiķi Daini Turlo

Trešais pasaules karš?

Dienas notikumi pasaulē ir izsaukuši intensīvas diskusijas par to, vai pašreizējo situāciju var uzskatīt par trešo pasaules karu. Bijušais bruņoto spēku komandieris un politiķis Dainis Turlais šobrīd izsaka uzskatu, ka šie notikumi ir pietiekami nopietni, lai tos sauktu par globālu karu. "Faktiski šos notikumus, kas šobrīd notiek pasaulē, jau var nosaukt par trešo pasaules karu, jo līķu nav nebūt ne mazāk," viņš uzsver.

Ukrainas karš kā brutāla izrēķināšanās

Turlais vērš uzmanību uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā, kuru viņš raksturo kā "brutālu izrēķināšanos". Viņš norāda, ka šo konfliktu nav iespējams analizēt tikai no militārās stratēģijas vai kara mākslas viedokļa, uzsverot, ka tas pārsniedz klasiskā kara definīciju un ir dziļi emocionāls jautājums.

Traģēdija ar neskaidru iznākumu

Bijušais pulkvedis skaidro, ka šī ir milzīga traģēdija un šobrīd nav redzams iznākums. "Diemžēl, jāsaka skaidri, šobrīd nav redzams iznākums, līdz ar to nav paredzams arī upuru skaits," viņš piebilst. Šīs neskaidrības par nākotni rada papildu bažas par to, kā šī situācija var attīstīties tālāk un kādas būs sekas gan Ukrainai, gan pasaulei kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas