• 2024. gada 3. septembris 12:19
  • VS
  • 6

Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Jaunās metodes ieviešana Stradiņa slimnīcā

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) ir uzsākusi intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodes izmantošanu Neiroķirurģijas klīnikā sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku. Šī moderna metode būtiski uzlabos operāciju drošību un palīdzēs novērst nervu sistēmas bojājumus, nodrošinot pacientiem labākus iznākumus.

Apmācību process un specializētas operācijas

Sakarā ar jaunās metodes ieviešanu slimnīcā ir notikušas intensīvas apmācības neirofiziologiem un neiroķirurgiem. Šī procesa vadību uzņēma Vācijas speciālists Morics Bilians. Apmācību laikā tika veiktas divas sarežģītas operācijas: muguras smadzeņu audzēja izdalīšana un galvas smadzeņu audzēja izdalīšana. Abas šīs operācijas, kurās tika pielietota IONM metode, noritēja veiksmīgi, saglabājot pacientu neiroloģiskās funkcijas.

IONM metodes priekšrocības

Intraoperatīvā neiromonitorēšana ir īpaši noderīga augsta riska un sarežģītības pakāpes operācijām, jo tā ļauj ķirurgiem nepārtraukti uzraudzīt un novērtēt nervu sistēmas stāvokli. Šī metode nozīmē, ka ķirurgi var nekavējoties reaģēt uz iespējamām problēmām, nodrošinot pacientiem lielāku drošību operāciju laikā.

Stradiņa slimnīcas nākotnes plāni

PSKUS ir apņēmusies pakāpeniski paplašināt piedāvājamo pakalpojumu klāstu, iekļaujot arvien modernākas neiroķirurģiskās manipulācijas. Slimnīca jau ir aprīkota ar digitālajiem operāciju mikroskopiem, neironavigācijas iekārtām, ultraskaņas aspiratoriem un kraniāliem robotiem. Ar IONM metodes ieviešanu slimnīca cenšas nodrošināt ne tikai augstākas kvalitātes pakalpojumus, bet arī sekmēt funkcionālās neiroķirurģijas attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas