Svētdien pārejam uz ziemas laiku! Padomi, ka pulksteņu griešanu padarīt mazāk nepatīkamuPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Svētdien pārejam uz ziemas laiku! Padomi, ka pulksteņu griešanu padarīt mazāk nepatīkamu

Gada laika maiņa Latvijā

Katru gadu oktobra pēdējā svētdienā Latvija un daudzas citas valstis pāriet uz ziemas laiku. Šī tradīcija tiek īstenota, pagriežot pulksteņa rādītājus vienu stundu atpakaļ. Lai gan šī pāreja ir ierasta, tā var radīt diskomfortu ķermenim, īpaši miega režīmā un ikdienas rutīnā.

Miega kvalitātes uzlabošana

Pāreja uz ziemas laiku var ietekmēt mūsu miega kvalitāti. Lai samazinātu negatīvās sekas, ieteicams sākt pielāgot miega grafiku jau pāris dienas iepriekš, pakāpeniski ejot gulēt un celoties vienu stundu agrāk. Tas ļaus ķermenim vieglāk pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Izvēlēties dienas gaismu

Lai cīnītos ar noguruma sajūtu un stimulētu pašsajūtu pēc laika pārejas, ir svarīgi maksimāli izmantot dienas gaismu. Staigāšana ārā un dabiskā apgaismojuma saņemšana palīdzēs regulēt bioloģisko pulksteni un uzlabot garastāvokli.

Uztura nozīme

Veselīgs uzturs var būt būtisks atbalsts ķermeņa pielāgošanai. Ieteicams palielināt ēdienkartē esošo augļu un dārzeņu daudzumu, kā arī izvairīties no smagiem un taukainiem ēdieniem pirms miega. Tas palīdzēs organismam justies labāk un veicinās miega kvalitāti.

Fiziskās aktivitātes ieguvumi

Regulāras fiziskās aktivitātes var palīdzēt mazināt stresa līmeni un uzlabot miega kvalitāti. Pat neliela fiziska slodze, piemēram, pastaigas vai vieglas vingrošanas nodarbības, var ievērojami uzlabot pašsajūtu.

Pārliecinieties par atpūtu

Pārejas laikā ir būtiski atrast laiku atpūtai. Relaksācijas tehnikas, piemēram, meditācija vai elpošanas vingrinājumi, var palīdzēt mazināt stresu un uzlabot vispārējo pašsajūtu.

Noslēgumā

Pāreja uz ziemas laiku var šķist izaicinoša, bet ar pareizu sagatavošanos un pielāgošanos, šī pieredze var būt daudz vieglāka. Ņemiet vērā šos padomus, un ļaujiet ķermenim pielāgoties jaunajam ritmam ar minimālu diskomfortu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas