Tukumnieks paceļ svešu numuru un zaudē 15 000 eiroKrimināli
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 1. oktobris 07:00
  • NRA
  • 21

Tukumnieks paceļ svešu numuru un zaudē 15 000 eiro

Krāpšana Tukuma novadā

Tukumnieks Josifs nesen piedzīvojis satraucošu pieredzi, kad nokļuvis krāpnieku lamatās, kā ziņo populārais televīzijas raidījums "Bez Tabu". Šis gadījums ir vēl viens pierādījums tam, cik viegli cilvēki var kļūt par krāpniecības upuriem mūsdienu digitālajā laikmetā.

Neparasts numura pacēlums

Visu sākums bija nevainīgs – Josifs saņēma zvanu no nezināmas numuru sērijas. Uzņēmīgā vīrieša ziņojums acīmredzami izklausījās pievilcīgs, tomēr viņš nenojauta, ka tā ir krāpnieku shēma. Zvanītājs apgalvoja, ka uz Josifa vārda ir reģistrēta iecienīta pakalpojuma abonēšana, un nepieciešama tūlītēja rīcība, lai novērstu problēmas.

Finansiālie zaudējumi

Josifs, uzticoties zvana informācijai, veica vairākas naudas pārskaitījumu operācijas, cerot, ka tādējādi izvairīsies no apkrāpšanas. Diemžēl tas bija tikai sākums viņa traģiskajai pieredzei. Galu galā viņš sumējis, ka zaudējis 15 000 eiro. Šī naudas summa ir ievērojama un atstājusi pamatīgas sekas uz Josifa finansiālo stāvokli.

Brīdinājums citiem

Tukuma iedzīvotājiem noteikti ir jāņem vērā šādas situācijas un jābūt piesardzīgiem, saņemot zvanus no nepazīstamiem numuriem. Speciālisti iesaka neizpaust personiskās vai banku informācijas un pirms jebkādu darījumu veikšanas rūpīgi pārbaudīt zvanītāju un sniegto informāciju. Josifa stāsts ir skaidrs brīdinājums, ka krāpnieki var darboties visur un katrs no mums var kļūt par viņu upuri.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas