Vai aukstā duša tiešām sniedz labumu mūsu veselībai? Komentē pretnovecošanas eksperts

Aukstās peldes – jauna tendence Latvijā

Ziemas peldes ir kļuvušas par aizraujošu un populāru nodarbi ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Pēdējā laikā arvien vairāk cilvēku izvēlas izbaudīt auksto ūdeni, it īpaši aukstajos mēnešos, turot sevi aktīvus un veselīgus. Šis fenomens ir saistīts ne tikai ar fizisko sagatavotību, bet arī ar emocionālo labklājību un stresu mazināšanu.

Aukstās dušas ietekme uz veselību

Eksperti apgalvo, ka ieguvumi no aukstām peldēm var būt ievērojami. Aukstā ūdens iedarbība stimulē asinsriti, uzlabo sirds veselību, kā arī veicina muskuļu atjaunošanos pēc intensīvām fiziskajām aktivitātēm. Turklāt tā ir lieliska metode, kā cīnīties pret nogurumu un mazināt stresu, jo aukstā ūdens iedarbība aktivizē endorfīnus, kas uzlabo garastāvokli.

Pretnovecošanas eksperta komentārs

Lai veiktu dziļāku izpēti par auksto dušu labumiem, mēs gribējām dzirdēt arī pretnovecošanas eksperta viedokli. “Aukstās dušas var būt izdevīgas mūsu veselībai, taču ir svarīgi pievērst uzmanību tam, kā katrs cilvēks reaģē uz aukstumu. Sākt ar aukstām dušām rītos var būt lielisks veids, kā nodrošināt enerģiju un uzlabot garastāvokli, taču vispirms nepieciešama pakāpeniska pieejamība, lai izvairītos no šoka organismā,” skaidro eksperts.

Ieteikumi iesācējiem

Ja domājat par auksto dušu pievienošanu savam rīta režīmam, eksperti iesaka sākt ar īsām aukstām dušām, pakāpeniski palielinot laiku. Piemēram, var sākt ar siltu dušu un pēc tam pāriet pie aukstā ūdens uz dažām sekundēm. Laika gaitā pievienojiet auksto ūdeni uz ilgāku laiku un vērojiet, kā jūsu ķermenis pielāgojas. Aukstās dušas un ziemas peldes var būt ne tikai izaicinājums, bet arī vērtīgs rīks veselības uzlabošanā. Sāciet ar nelielām izmaiņām un, iespējams, drīz pamanīsiet pozitīvas pārmaiņas savā labsajūtā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas