Video: Uz Liepājas šosejas jau atkal autobuss pārgalvīgi apdzenKriminālziņas/Ceļu reportieris
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 5. augusts 17:18
  • Delfi
  • 22

Video: Uz Liepājas šosejas jau atkal autobuss pārgalvīgi apdzen

Video skaties šeit

Neatbildīgas rīcības uz Liepājas šosejas

1. augustā uz Liepājas šosejas, netālu no Durbes, notika šokējošs incident, kad pasažieru autobuss, braucot no Rīgas uz Liepāju, veica pārgalvīgu apdzīšanas manevru. Autobuss, apdzinot kravas automobili, lika pretī braucošajam vieglajam automobilim strauji bremzēt. Šis negadījums, kas tika fiksēts ar videoreģistratoru, rada satraukumu par sabiedriskā transporta vadītāju atbildību un ceļu drošību Latvijas valstī.

Otrs incidents nedēļas laikā

Šis incidents nav izņēmums, jo tas ir jau otrais gadījums nedēļas laikā, kad fiksēts pasažieru autobuss, kas uz šīs šosejas veic tik pārgalvīgu apdzīšanas manevru. Abas reizes autobusa vadītāja rīcība ne tikai apdraudēja pasažieru drošību, bet arī visus citus ceļu lietotājus. Šāda rīcība liek domāt par nepieciešamību pārskatīt ceļu satiksmes noteikumus un to ievērošanu.

Sabiedrības reakcija un aicinājumi uz izmaiņām

Sociālajos tīklos un sabiedriskajās diskusijās šī situācija ir izsaukusi lielu sašutumu. Daudzi iedzīvotāji pauduši bažas par autobusu drošību uz ceļiem un aicinājuši atbildīgās iestādes veikt stingrākus pasākumus attiecībā uz sabiedriskā transporta vadītāju apmācību un uzraudzību. “Mums ir jāparūpējas par visiem ceļu lietotājiem, un šādi gadījumi ir nepieņemami,” komentēja kāds autovadītājs.

Secinājumi un tālākie soļi

Šie incidenti uz Liepājas šosejas skaidri liecina par nepieciešamību uzlabot ceļu drošību un nodrošināt, ka sabiedriskā transporta vadītāji rīkojas atbildīgi. Ir jāveic neatliekami pasākumi, lai šādas situācijas vairs nenotiktu, un dienestu, kas atbild par ceļu drošību, loma šajā procesā ir izšķiroša. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam panākt drošāku ceļu vidi visiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas