Viss sākās ar dzīvokļa virtuvē uzvārītu priežu sīrupu. Uzņēmēja Reiņa Artimoviča stāsts
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 06:47
  • LSM
  • 4

Viss sākās ar dzīvokļa virtuvē uzvārītu priežu sīrupu. Uzņēmēja Reiņa Artimoviča stāsts

Priežu sīrups kā sākums

Viss sākās ar dzīvokļa virtuvē uzvārītu priežu sīrupu. Reinis Artimovičs, uzņēmējs no Jelgavas novada Svētes pagasta, pirms desmit gadiem nolēma izveidot kaut ko unikālu, izmantojot priežu čiekurus. Šī ideja pārvēršas ne tikai par hobiju, bet arī par uzņēmējdarbību, kas šobrīd apvieno tradicionālus un inovatīvus produktus.

Uzņēmuma "Mītavas čiekurs" attīstība

Reinis izveidoja uzņēmumu "Mītavas čiekurs", kurā sākotnēji ražoja tikai priežu sīrupu, bet laika gaitā piedāvājums paplašinājās. Šobrīd viņa uzņēmumā top ne tikai sīrupi, bet arī garšīgas konfektes, cepumi un citi produkti, kas tiek ražoti, izmantojot vietējos izejmateriālus.

Eiropas Savienības projekti un tūrisma attīstība

Reinis ir īstenojis vairākus Eiropas Savienības projektus, kas palīdzējuši attīstīt viņa uzņēmuma infrastruktūru. Uzņēmējs iegādājies speciālas iekārtas, tostarp vārāmo katlu un čiekuru kaltēšanas krāsni, kas nodrošina ražošanas procesus. Turklāt viņš ir izveidojis arī piebūvi, kas paredzēta tūristu uzņemšanai, tādējādi popularizējot Latvijas dabas resursus un vietējo produktu izmantošanu.

Reinis Artimoviča stāsts - iedvesmas avots citiem

Reinis Artimoviča veiksmīgais stāsts ir iedvesmas avots daudziem. Viņa apņemšanās un radošums pierāda, ka ar pareizu pieeju un ieguldījumu var sasniegt daudz. Latvijas Radio raidījumā "Stiprie stāsti" Reinis stāsta par savām pieredzēm un izaicinājumiem, kas palīdzējuši veidot ne tikai ienesīgu biznesu, bet arī veicināt vietējās kopienas attīstību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas