Zanda Kalniņa-Lukaševica ASV biznesa delegācijai: Latvija ir izcila vieta investīcijām

Zanda Kalniņa-Lukaševica uzņem ASV biznesa delegāciju

Piektdien, 26. jūlijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica parlamentā uzņēma Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Kalifornijas pavalsts finanšu ministri Fionu Ma un viņas vadīto biznesa delegāciju. Šī tikšanās tika veltīta divpusējo attiecību stiprināšanai un investīciju iespējām Latvijā.

Latvijas investīciju potenciāls

Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka "Latvija ir izcila vieta investīcijām", piebilstot, ka valsts oferē labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi un pieejamu infrastruktūru, kas ir būtiski faktori investoru izvēlē. Viņa uzsvēra, ka šādas delegācijas palīdz stiprināt ekonomisko sadarbību un radīt jaunas iespējas, kas nākotnē varētu dot labumu abām pusēm.

Reģionālie un starptautiskie sadarbības aspekti

Tikšanās ietvaros tika apspriestas ne tikai Latvijas iespējas, bet arī reģionālās un starptautiskās sadarbības aspekti. Fionas Ma vadītā delegācija izrādīja interesi par Latvijas attīstības plāniem, jo īpaši tehnoloģiju, enerģētikas un zaļās ekonomikas jomās. Kalniņa-Lukaševica apliecināja, ka valdība ir apņēmības pilna veicināt šo nozaru attīstību un radīt labvēlīgu vidi investīcijām.

Secinājumi un nākotnes iespējas

Šī tikšanās pierādīja, cik svarīgi ir stiprināt saites starp Latviju un ASV, īpaši Kaliforniju, kas ir viena no pasaules vadošajām tehnoloģiju un inovāciju centros. Kalniņa-Lukaševica cer, ka šie kontakti veicinās jaunu investīciju pieplūdumu Latvijā un stiprinās ekonomisko sadarbību. Saeimas Preses dienests norādīja, ka līdzīgas tikšanās turpināsies, lai veicinātu Latvijas ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi un pozicionētu valsti kā pievilcīgu galamērķi investoriem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas