Zuments: "Aktīvi jautājām, kāpēc nolikumā ir bardaks, bet atbildi tā arī neesam saņēmuši"

Neatbilstības Baltijas Top līgā

Pēdējā laikā Latvijas sporta sabiedrībā aktuāls jautājums ir saistīts ar Baltijas Top līgas noteikumiem un neskaidrībām, kas radušās attiecībā uz leģionāru skaitu. Jānis Zuments, viens no sporta kluba “Livonia” izveidotājiem, izteica savus uzskatus par neskaidro situāciju saistībā ar pēkšņajiem zaudējumiem un sodiem, ko klubs piedzīvojis šajā turnīrā.

Jautājumi bez atbildēm

Zuments norādīja, ka “Livonia” aktīvi uzdeva jautājumus Baltijas Top līgas vadībai par to, kāpēc nolikumā ir “bardaks”, taču atbildi līdz šim nav saņēmuši. “Mums ir grūti saprast, kādos apstākļos tiek vērtēti spēlētāji un kādi ir nosacījumi attiecībā uz ārvalstu sportistiem,” viņš norādīja.

Svarīgums skaidrībai

Neatbildēti jautājumi rada bažas gan “Livonia” vadībai, gan citiem klubiem, kas piedalās turnīrā. Sporta organizācijas iekšējā kārtība un skaidri noteikumi ir būtiski ne tikai godīgai spēlei, bet arī sporta attīstībai kopumā. Zuments uzsvēra, ka skaidrība šajos jautājumos ir kritiski svarīga, lai izvairītos no turpmākām problēmām un pārpratumiem.

Turpmākie soļi

Cerības uz atbildi no Baltijas Top līgas vadības joprojām ir saglabājušās, taču sportisti un klubu vadības jau šobrīd apsver iespēju nākamajās spēlēs rīkoties piesardzīgi, līdz tiks iegūta nepieciešamā skaidrība. Zuments aicina citas komandas pievienoties viņu aicinājumam un kopā uzstāt uz skaidrības ieviešanu šajā jautājumā, lai nodrošinātu sporta taisnīgumu un kvalitāti visiem dalībniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas