"airBaltic" ķibele ar skābekli, "Depo" sods, "Latvenergo" vēja turbīnas Lietuvā: aktuālais ekonomikā 18. oktobrīEkonomika/Biznesa dienas apskats
Foto un virsraksts: Delfi

"airBaltic" ķibele ar skābekli, "Depo" sods, "Latvenergo" vēja turbīnas Lietuvā: aktuālais ekonomikā 18. oktobrī

airBaltic ķibele ar skābekli

Šonedēļ Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" saskārās ar nopietnām problēmām saistībā ar skābekļa trūkumus lidojuma laikā. Šī situācija izraisīja ne tikai pasažieru neapmierinātību, bet arī izsauca plašu mediju uzmanību. Kompānija atzīst, ka ir bijušas tehniskas problēmas, un sola veikt nepieciešamās izmaiņas, lai nodrošinātu drošību un komfortu visiem pasažieriem. Šī ķibele var ietekmēt uzņēmuma reputāciju un finanses, ja pasažieru skaits samazināsies.

Depo sods par nesankcionētu cenu palielināšanu

Vēl viena aktuāla ziņa ir saistīta ar Latvijas būvmateriālu lielveikalu tīklu "Depo", kas saņēmis naudas sodu no konkurences uzraugošajām iestādēm par nesankcionētu cenu palielināšanu. Uzņēmums tiks sodīts par praksēm, kas var būt uzskatāmas par nelikumīgām tirgus manipulācijām. "Depo" jau ir paziņojuši par apelāciju, iebilstot pret spriedumu, taču šis gadījums liecina par stingrākām regulācijām un lielāku uzmanību pievēršanu konkurences nodrošināšanai Latvijā.

Latvenergo un vēja turbīnas Lietuvā

Enerģētikas jomā jaunas iespējas paver "Latvenergo" iepirkumi vēja turbīnu projektos Lietuvā. Uzņēmums ir parakstījis līgumu par jaunu vēja elektrostaciju būvi, kas pamudinās investīcijas un padarīs reģionu par strauji augošu zaļās enerģijas piegādātāju. Šis projekts atbilst Eiropas Savienības ilgtspējīgas attīstības mērķiem un var sniegt pozitīvu impulsu Latvijas ekonomikai, veicinot darba vietu radīšanu un energoneatkarību.

Noslēgums

Laiks ir nauda, tāpēc "Delfi Bizness" piedāvā kopsavilkumu par aktualitātēm biznesā un ekonomikā Latvijā un pasaulē piektdien, 18. oktobrī. Šīs ziņas demonstrē, cik daudzveidīga un dinamiska ir uzņēmējdarbības vide Latvijā. Svarīgi sekot līdzi notikumiem, lai saprastu, kā tie var ietekmēt gan patērētājus, gan uzņēmumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas