"airBaltic": KNAB nesaskata iespējamu amatpersonu iesaisti koruptīvās darbībās

KNAB publiski izsaka viedokli par "airBaltic" situāciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir izteicis savu viedokli attiecībā uz notikumiem, kas saistīti ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic". Pēc rūpīgas iepazīšanās ar pieejamo informāciju, birojs ir secinājis, ka nav pietiekamu pierādījumu vai pazīmju, kas liecinātu par iespējamo valsts amatpersonu iesaisti koruptīvās darbībās.

KNAB paziņojums par izmeklēšanas gaitu

KNAB apvienotā izmeklēšanas komanda ir pārskatījusi materiālus par "airBaltic" un konstatējusi, ka, neskatoties uz sabiedrības satraukumu un speculācijām, šobrīd nav apstiprinātu indiciju par likumpārkāpumiem, kuru izmeklēšana būtu biroja kompetencē. Šāds paziņojums ir svarīgs, lai mazinātu publicitāti un spekulācijas apaviokompānijas darbību.

Sabiedrības atsaucība un bažas

Pēdējā laikā, pēc vairākiem ziņojumiem par "airBaltic", ir pieaugusi sabiedrības interese par aviokompānijas pārvaldību un tās attiecībām ar valsts iestādēm. Lai gan KNAB ir apstiprinājis, ka nav atrasts nekas, kas varētu liecināt par korupciju, publiskā diskusija par šo tematu turpina pieaugt. Sabiedrībā valda bažas par valstiski nozīmīgu uzņēmumu caurspīdīgumu un atbildību.

Nākotnes perspektīvas un citāti

Lai gan KNAB ir paziņojis, ka šobrīd nav pierādījumu par korupciju "airBaltic", tas nenozīmē, ka birojs atsakās no iespējamām izmeklēšanām nākotnē. Biroja direktors ir norādījis, ka viņi turpinās sekot situācijai un analizēt jaunus datus, ja tie radīsies. “Mūsu mērķis ir nodrošināt korupcijas novēršanu un darīt visu iespējamo, lai sabiedrība būtu pārliecināta par valsts iestāžu caurspīdīgumu,” viņš atzīmēja. Šīs attiecības starp valsts iestādēm un uzņēmējiem turpinās būt aktuālas un svarīgas, jo īpaši ņemot vērā globālo ekonomisko situāciju un nepieciešamību pēc uzticamas aviācijas nozares darbības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas