Aizrautīgs sapņotājs – viena ideāla cilvēka būtiska daļa. Jaunā Rīgas teātra izrāde «Oblomovs»
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:53
  • LSM
  • 10

Aizrautīgs sapņotājs – viena ideāla cilvēka būtiska daļa. Jaunā Rīgas teātra izrāde «Oblomovs»

Aizrautīgs sapņotājs – par ideāla cilvēka būtību

Jaunā Rīgas teātra izrāde «Oblomovs» ir elpu aizraujoša pērlīte, kas ne tikai izraisa emocionālu atbildi, bet arī aicina skatītājus padomāt par ideālā cilvēka būtību. Kā akcentē titullomas atveidotājs Gundars Āboliņš, šīs izrādes centrā ir ideāla cilvēka būtiska daļa – aizrautība un sapņošana.

Oblomova simbolika un eksistenciālās tēmas

Četras stundas ilgā Ivana Gončarova romāna dramatizācija Alvja Hermaņa režijā nav tikai stāsts par slinkumu. Tā ir spēcīga metafora par eksistenciālo trauslumu, dzīves baudīšanu un caurviju, kas rodas, apvienojot sapņus un realitāti. Izrādē aplūkojamās tēmas ir tik universālas, ka tās skar katra skatītāja sirdis.

Aktierdarbs un kolektīvā radošā šķetināšana

Gundara Āboliņa sniegums ir izcils, un viņa interpretācija atklāj Oblomova personības daudzslāņainību. Sarunā raidījumā "Teātris.zip" Āboliņš dalās savās pārdomās par romāna tulkošanu un līdzdalību dramatizējuma veidošanā, uzsakot, ka, neskatoties uz Oblomova lomu, katram no mums ir jāatrod savs ceļš sapņošanā un dzīves baudīšanā.

Noslēgums – apceres par dzīvi un mākslu

Izrāde «Oblomovs» ir lieliska iespēja apdomāt, kādi ir mūsu sapņi un kā mēs tos realizējam savā dzīvē. Šī izrāde ne tikai sniedz ieskatu par varoņa iekšējo pasauli, bet arī izaicina mūs visus būt par aizrautīgiem sapņotājiem, pat ja tai ir nepieciešama zināma egoisma un kaprīžu daļa. Teātris kļūst par platformu, kurā iekļaujas ne tikai stāsti, bet arī jautājumi par cilvēka dabu un eksistences jēgu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas