Grila režģa izmērs, prezervatīvu izturības tests: apkopti 7 dīvainākie preču standarti VācijāĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 06:45
  • LA
  • 7

Grila režģa izmērs, prezervatīvu izturības tests: apkopti 7 dīvainākie preču standarti Vācijā

Vācijā regulējošie standarti: pārskats

Vācijā pastāv apmēram 35 tūkstoši valsts standartu, ko izstrādājis Deutsches Institut für Normung (DIN). Šie standarti regulē preču un pakalpojumu izmantošanu, ievērojot vispārējos Eiropas standartus (EN) un starptautiskos ISO standartus. Viņi nodrošina kvalitāti un drošību, taču daži no šiem standartiem raisa lielu izbrīnu un jautājumus par to, kāpēc tie ir nepieciešami.

Dīvainie standarti, kas izraisa izbrīnu

Izdevums BILD ir apkopojuši septiņus sevišķi dīvainus standartu piemērus, kas liek domāt par to, kādas absurdas prasības var būt preču ražošanā un tirdzniecībā Vācijā. Šie standarti šķiet ne tikai neparasti, bet arī liek apšaubīt loģiku, kas tos pamatā!

Grila režģa izmēra regula

Viens no šiem dīvainajiem standartiem attiecas uz grila režģa izmēru. Vācijā precizējums par to, cik liels vai mazs ir jābūt grila režģim, var šķist pārmērīgs, taču tam ir savs pamatojums. Standarta mērķis ir nodrošināt, ka ēdiena gatavošana un ugunsdrošība ir optimāli regulētas, novēršot bīstamas situācijas.

Prezervatīvu izturības tests

Vēl viens neparasts standarts attiecībā uz prezervatīviem, kas nosaka to izturību. Standartizētais tests nosaka, cik daudz spiediena prezervatīvs var izturēt pirms plīsuma. Šāda prasība ir būtiska, lai nodrošinātu mājsaimniecību drošību un novērstu nevēlamas sekas.

Neparastās prasības pārsteidz

Citi dīvainie standarti, par kuriem tiek runāts, ietver prasības tam, kā jāiesaiņo saldējums vai kādiem jābūt traukiem enerģijas dzērienu tirdzniecībai. Šie standarti, iespējams, nav ikdienas temati, taču tie spilgti parāda, cik dažādās jomās noder standartu izstrāde un kā tie var būt gan dīvaini, gan interesanti.

Secinājumi un nākotnes vīzija

Kamēr daži Vācijas standarti var šķist absurdi, tie tiek veidoti ar mērķi nodrošināt kvalitāti un drošību. Vācijas standartu sistēma ir stingra un visaptveroša, taču tā arī atspoguļo, cik lielā mērā normatīvie akti var būt radoši un patīkama pārsteiguma avots. Zīmīgi, ka daži no šiem standartiem jau sen ir izsaukuši diskusijas par to, vai tie ir nepieciešami un kā tie ietekmē patērētāju ikdienu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas