Aizsardzības ministrs izsaukts "uz paklāja"Sabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 15. oktobris 16:00
  • VS
  • 4

Aizsardzības ministrs izsaukts "uz paklāja"

Ministra izsaukums uz frakcijas sēdi

APVIENOTĀ SARAKSTA (AS) Saeimas frakcijas deputāti aicinājuši aizsardzības ministru Andri Sprūdu ierasties frakcijas sēdē, lai sniegtu skaidrojumu par vairākām aktuālām problēmām aizsardzības un drošības nozarē. Šāda rīcība nāk pēc tam, kad ir radušās bažas par ministra sniegto informāciju un lēmumu pieņemšanas atbilstību.

Jautājumi par ministru un situāciju nozarē

Frakcijas vadītājs Edgars Tavars ir izvirzījis virkni uzdoto jautājumu, uz kuriem ministram būs jāsniedz atbildes. “Vai ministrs melojis sabiedrībai epopejā ar Krievijas dronu? Kā ministrs var neredzēt apšaubāmu monumentu celtniecības projektus? Vai finansējums Jaunsardzei tiešām tiks samazināts?” šie ir tikai daži no būtiskajiem jautājumiem, kuriem tiks meklētas atbildes.

Ministra loma un atbildība

AS frakcija uzsver, ka pirms lemšanas par turpmākajām darbībām ir būtiski izprast ministra lomu un atbildību attiecīgajās situācijās. Deputāti uzsver, ka skaidrojumu sniegšana ir nepieciešama, lai veicinātu caurskatāmību un iedzīvotāju uzticēšanos aizsardzības institūcijām.

Sēdes datums

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds ir aicināts ierasties AS frakcijas sēdē, kas plānota 29. oktobrī, un sniegt detalizētu skaidrojumu par izvirzītajām bažām. Šī sēde solās būt būtiska, ne tikai ministra karjerai, bet arī visu Latvijas aizsardzības un drošības sistēmā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas