Aizvadītājā gadā paliatīvā aprūpe sniegta 301 bērnamLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 15:19
  • NRA
  • 3

Aizvadītājā gadā paliatīvā aprūpe sniegta 301 bērnam

Aizvadītā gada statistika par bērnu paliatīvo aprūpi

Aizvadītajā gadā Latvijā paliatīvā aprūpe tika sniegta 301 bērnam, kas norāda uz pieaugošo vajadzību pēc šāda veida medicīniskas palīdzības. Šie dati ir sniegti, pamatojoties uz informāciju, ko pārraidījusi aģentūra LETA, un tos apkopojusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece Sofja Tomase.

Pasaules mēroga tendences

Sofja Tomase norādīja, ka gan Latvijā, gan visā pasaulē katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe. Šī tendence ir satraucoša un liecina par aktuālajām bērnu veselības problēmām, kas prasa īpašu uzmanību un aprūpi.

Paliatīvā aprūpe - vissvarīgākā palīdzība smagi slimiem bērniem

Paliatīvā aprūpe ir būtiska, jo tā nodrošina atbalstu bērniem ar dzīvību apdraudošām slimībām. Šāda aprūpe ne tikai uzlabo dzīves kvalitāti, bet arī sniedz ģimenēm nepieciešamo atbalstu grūtajos brīžos. Šī pakalpojuma nozīme ir īpaši akcentēta, ņemot vērā, ka medicīniskā tehnoloģija bieži vien var pagarināt dzīvi, taču ne vienmēr nodrošina bērniem un viņu ģimenēm nepieciešamo emocionālo atbalstu.

Nākotnes izaicinājumi un iespējas

Kā norāda Tomase, palielinoties bērnu skaitam, kam nepieciešama paliatīvā aprūpe, ir svarīgi ne tikai nodrošināt pietiekamu medicīnisku atbalstu, bet arī attiecīgi apmācīt speciālistus un pastiprināt sabiedrības izpratni par šo jautājumu. Nākotnē būtiska ir integrēta pieeja, kurā iesaistās mediķi, sociālie darbinieki un brīvprātīgie, lai nodrošinātu visaptverošu aprūpi bērniem un viņu ģimenēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas