Oktobra garšaZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Oktobra garša

Rudens garšas no dārza

Rudens ir laiks, kad dārzs bagātīgi dāvā augļus un dārzeņus, kas iedvesmo daudzas receptes un gastronomiskos eksperimentus. Āboli, burkāni un kukurūza ir tikai daži no dārza labumiem, kas palīdz veidot siltas un sātīgas ēdienu kombinācijas šajā vēsajā sezonā.

Āboli – rudens simbols

Āboli ir viens no vispopulārākajiem rudens augļiem, kas tiek audzēti daudzviet Latvijā. Ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Oktobrī ir laiks, kad ābolu raža ir visbagātīgākā, un tieši šo augļu pievienošana dažādiem ēdieniem sniedz iespēju radīt ne tikai desertus, bet arī salātos un uzkodās.

Burkāni – veselības stabs

Burkāni ir nesaraujami saistīti ar rudens sezonu. Tie ir bagāti ar beta-karotīnu un palīdz uzlabot redzi un stiprināt imūnsistēmu. Burkānu izmantošana kā piedeva zupām, sautējumiem vai pat salātiem ir ne tikai garšīga, bet arī uzturvērtībā bagāta. Rudenī, kad laiks kļūst vēsāks, silta burkānu zupa vai burkānu un ābolu salāti būs lieliska izvēle.

Kukurūza – saldā un sātīgā alternatīva

Kukurūza ir vēl viens dārza dāvans, kas kļūst par populāru izvēli rudenī. Svaiga kukurūza ir ne tikai garšīga, bet arī daudzveidīga savā pielietojumā. To var vārīt, cept vai pievienot dažādiem ēdieniem – no uzkodām līdz sātīgām zupām. Saldās kukurūzas graudi liek ikvienam ēdienam pievienot ne tikai krāsu, bet arī unikālu garšu.

Ieteikumi rudens ēdieniem

Apvienojot šos trīs dārza produktus, iespējams radīt garšīgas un veselīgas maltītes visai ģimenei. Piemēram, var apvienot ceptus ābolus ar rīvētajiem burkāniem un kukurūzu, lai iegūtu saldā un sātīgā salātu kombināciju. Vai arī pagatavot krēmīgu zupu, kurā iekļauti visi trīs dārza labumi – tā būs gan silda, gan barojoša. Rudens ir īstais laiks, lai izbaudītu dārza labumus un radoši iejustos virtuvē. Izvāriet, eksperimentējiet un izbaudiet “Oktobra garšu”!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas